Rotterdam,
17
september
2020
|
09:11
Europe/Amsterdam

Albedastudente Meryem Fari maakt outfit voor prinsjesdag

Prinsjesdag 2020 was een bijzondere dag. De dag was sober door de coronamaatregelen. Geen glazen koets en dus ook geen enthousiaste mensen langs de route en weinig feestelijkheden. Voor onze studente van de opleiding specialist mode/maatkleding Meryem Fari was de dag echter wel heel feestelijk. Meryem heeft namelijk de outfit ontworpen én gemaakt voor D66-Kamerlid Salima Belhaj.

Salima is langsgekomen bij Albeda om te vertellen waar haar outfit aan moest voldoen. Meerdere studenten hebben een ontwerp gemaakt en gepresenteerd. Salima vond het ontwerp van Meryem het beste passen bij haar wensen en zo mocht Meryem aan de slag. Dat is nog een heel proces. Eerst het ontwerp uitwerken, de maten nemen, patronen tekenen, een proefmodel maken. Doorpassen. De stoffen en fourniteren uitzoeken. En dan pas kan de kleding gemaakt worden.

Meryem: “Na het bezoek van Salima mochten we zelf kiezen of we een ontwerp wilden maken. Je mocht ook aangeven of je alleen een ontwerp wilde maken en de outfit zelf niet. Ik vond het eigenlijk heel eng om mee te doen, maar toen Salima mijn ontwerp had gekozen was ik supertrots. Ik ben blij met deze ervaring. Het was een heel leerzaam traject.”

Het resultaat mag er zijn: een mooi en kleurrijk pak waarin Salima aandacht vraagt voor de kunst- en cultuursector. Overal op het pak staan teksten die refereren aan deze sector. Op het jasje heeft Meryem teksten opgenomen als Theater, Dans, Muziek en Film. Volgens Salima Belhaj is de outfit een ‘ode aan de kunsten’. Een prachtig statement in een tijd waarin deze sector het zo ontzettend moeilijk heeft.

Meryem heeft eerst de opleiding op niveau 2 gevolgd, vervolgens haar niveau 3 diploma gehaald en studeert nu op niveau 4. We zijn ontzettend trots op deze kanjer!