Rotterdam,
04
juni
2019
|
08:30
Europe/Amsterdam

Albedastudent Anouar El Addouti wint Young Impact Award 2019

Op 29 mei zijn voor de derde keer de Young Impact Awards uitgereikt aan jongeren die tot het uiterste gaan om impact te maken. Anouar El Addouti (Albedastudent Sociaal werk) won de Community award omdat hij zich inzet voor jongeren die in armoede leven of een beperking hebben. Door middel van sport en trainingen brengt hij zijn buurt bij elkaar. Er werden vijf awards uitgereikt in de categorieën Community, Environment, Education, Health en Creativity. De winnaars werden thuis overvallen door 3FM-dj Wijnand Speelman, zangeres Teske de Schepper, YouTuber Thomas van Grinsven en singer-songwriter Gerson Main. Bekijk in dit filmpje hoe Anouar werd verrast.

Uitreiking George Maduro Prijs tijdens Young Impact Celebration

Anouar kan op 12 juni winnaar worden van de George Maduro Prijs. Dit is dé ultieme onderscheiding voor iemand die zich belangeloos voor de maatschappij inzet, naar het verhaal van oorlogsheld George Maduro. Met deze prijs wil Young Impact jongeren inspireren om in de voetsporen van deze held te treden. Want door er als jongere óók op kleine schaal voor mensen in je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving. De winnaars staan op woensdag 12 juni op het podium tijdens de Young Impact Celebration in Ahoy. Onder meer Famke Louise, Broederliefde, Teske, Rico Verhoeven en DJ Tony Junior zijn aanwezig om de impact van jongeren te vieren. De aanwezige jongeren op de Celebration bepalen wie de George Maduro onderscheiding verdient aan de hand van een digitale stemtool.

Samenwerking

Young Impact komt tot stand door een samenwerking van NJR, NLvoorelkaar en CJP. Doel is om vóór 2025 een miljoen jongeren in Nederland in actie te laten komen. Madurodam Kinderfonds, één van de partners van de Young Impact Awards, schenkt jaarlijks haar opbrengsten aan projecten die kinderen inspireren een goed mens te zijn. En hen te stimuleren om verbinding te maken met anderen, ongeacht leeftijd of achtergrond, om zo Nederland samen mooier te maken. De aanpak van Young Impact sluit perfect aan bij dit gedachtengoed.

In dit filmpje vertelt Anouar over zijn geweldige initiatief en hier kun je de foto`s bekijken van de prijsuitreiking.