Rotterdam,
03
oktober
2019
|
13:17
Europe/Amsterdam

Ruim 700 banen op Zuid via 'Aandebakgarantie', Albeda studenten profiteren mee!

Op dinsdag 1 oktober 2019 ondertekenden Edith Wortel, directeur Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk en Andrea van der Schoot, adjunct-directeur Albeda Zorgcollege, Marco Pastors van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid en vertegenwoordigers van deRotterdamseZorg, de Rotterdamse kinderopvangorganisaties en Zadkine een samenwerkingsovereenkomst. Ook de politie en de transportsector doen sinds dit jaar mee aan het programma.

De komende vijf jaren gaan zij jaarlijks tientallen ‘AanDeBakgaranties’ afgeven aan startende studenten ‘Verzorgende-IG’, ‘Mbo-verpleegkunde’ en ‘Pedagogisch medewerker kinderopvang’, die wonen in Rotterdam Zuid. Ook gaan ze meewerken aan het geven van voorlichting op vmbo-scholen over de kansen op werk in de zorg en de kinderopvang.

Startgarantie
Jongeren op Zuid die starten met één van de drie mbo-opleidingen in de zorg of kinderopvang krijgen een startgarantie voor een baan, na hun diplomering. Voor de jongeren is het goed om te weten dat werk in de zorg en de kinderopvang aantrekkelijk is en goede perspectieven biedt voor je toekomst. Voor de zorg en kinderopvang biedt dit de mogelijkheid om te werken aan een continue en goede instroom van nieuwe medewerkers in hun sector. Zo snijdt het mes aan twee kanten!

Deelnemende organisaties.
Kinderopvangorganisaties De Droomplaats, Groeibriljant, Kiddoozz, KindeRdam, Kinderopvang BijDeHand, KinderServiceHotels, Kind van Zuid, Mundo, Peuter&Co, Smallsteps, Zus en Zo, de bij RotterdamseZorg aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties, roc’s Albeda, Zadkine en Nationaal Programma Rotterdam Zuid.

Bekijk ook het artikel op het AD 'Jaarlijks honderden banen in de aanbieding voor jongeren op Zuid'.
Kijk ook naar het filmpje van RTV Rijnmond 'Opnieuw tientallen baangaranties voor jeugd Rotterdam-Zuid'.