Rotterdam,
01
juni
2021
|
19:22
Europe/Amsterdam

Dansstudenten schitteren tijdens officiële opening Albedalocatie Lutonbaan op Rotterdam The Hague Airport.

Albeda verzorgt het onderwijs van de toekomst op Rotterdam The Hague Airport!

Werkgelegenheid en economische ontwikkeling van de regio zijn belangrijke pijlers van Rotterdam The Hague Airport. Stelt u zich eens voor… ‘een plek in de metropoolregio Rotterdam Den Haag voor duurzaam wonen, werken, leren en leven. Onderwijs en bedrijfsleven zijn aan de slag gegaan met deze ambitie. Daarbij horen goed opgeleide mensen op verschillende niveaus. En dat heeft Albeda waargemaakt door een hagelnieuwe accommodatie te realiseren op de luchthaven zelf. Het pand was al enige tijd open voor de studenten, maar op dinsdag 1 juni is Albedalocatie Lutonbaan officieel en feestelijk geopend. Ron Kooren, voorzitter college van bestuur Albeda, is dan ook trots: “Hier vindt onderwijs plaats in totale integratie met het bedrijfsleven en de omgeving. Het onderwijs wordt samen ontwikkeld en samen vormgegeven, in een pand dat inspirerend is en uitnodigt om in te leren, te werken en te leven. Dát is de toekomst van het onderwijs.” Ron Louwerse, directeur van de luchthaven, beaamt dit. “Het vliegveld is meer dan alleen vliegtuigen. Deze samenwerking maakt het nog zoveel mooier.”

Amanda van Woerden, adjunct directeur Albeda, licht de filosofie verder toe: “Leren en opgeleid worden in de context van het beroep staat hoog in het vaandel bij Albeda. We willen studenten de best mogelijke opleiding geven. Die echte beroepscontext is daarbij ontzettend belangrijk. Doordat ze in die context opgeleid worden, ontstaat binding met de omgeving voor onze studenten. En dus ook met de bedrijven en organisaties die daar gevestigd zijn, die goed opgeleide werknemers nodig hebben. Nu en in de toekomst. De samenwerking met Rotterdam The Hague Airport toont eens te meer aan dat de bundeling van elkaars krachten de nodige innovatiekracht oplevert om die toekomst met vertrouwen in te gaan.''

Afgelopen jaar zijn op de nieuwe locatie studenten van start gegaan in een viertal opleidingen: Facilitair leidinggevende luchtvaart, Luchthavenbeveiliger, Luchtvaartdienstverlener en Detentie Inrichtingsbeveiliger. Op de nieuwe Albedalocatie maken studenten direct kennis met het bedrijfsleven waardoor ze leer-/werkervaring opdoen én op de hoogte zijn van de laatste innovaties. Dit stelt Albeda als middelbare beroepsopleider in staat om goed opgeleide studenten met een mooi arbeidsperspectief af te leveren aan het werkveld. Een win-win met een grote stimulans voor de werkgelegenheid van de regio.

De opening was een combinatie tussen een fysieke opening en een livestream verbinding. Studenten van Albeda Danscollege namen alle kijkers op swingende wijze mee op reis door de prachtige locatie. Bekijk
hier hoe de passenger journey eruit ziet op Albedalocatie Lutonbaan.

Astronaut André Kuipers was gastspreker tijdens de deels virtuele opening. Hij zag de aarde zoals maar weinigen zagen: vanuit de ruimte. “Innovatie en technologie zijn belangrijk net zoals training (op noodgevallen). In het onderwijs zien we dat Virtueel Reality en robotica steeds meer onderdeel zijn van het lesprogramma. Dat is de toekomst. Voor alle studenten heb ik maar één advies: volg je passie als je iets graag wilt! Zo werd ik astronaut.”

In verband met corona heeft de feestelijke opening niet eerder plaatsgevonden. De opening was een combinatie tussen een fysieke opening en een livestream verbinding. Uiteraard zijn bij het fysieke gedeelte op de locatie alle geldende richtlijnen rondom het coronavirus in acht genomen. De livestream van de opening is vanaf 2 juni terug te zien via: https://streams.nfgd.nl/opening-lutonbaan.