Rotterdam,
19
november
2019
|
12:50
Europe/Amsterdam

Albeda-toppers Iylaf Bayati en Desiree Hernandez stralend op podium tijdens ambassadeursgala op Dag van het mbo

Na een pittige battle vond tijdens de Dag van het mbo op 18 november in Apeldoorn, de ontknoping plaats van ‘Mbo’ers Pakken Aan’. 42 mbo-studenten gingen de strijd aan voor de titel Landelijke Ambassadeur mbo 2019. Desiree Hernandez van Albeda, de Landelijke Ambassadeur mbo 2018, won deze strijd vorig jaar en zat dit jaar in de jury. Zij heeft het afgelopen jaar laten zien dat het mbo staat voor Mega Belangrijk Onderwijs. Tijdens het ambassadeursgala gaf zij het stokje over aan Hendrik de Kok van ROC Tilburg. Iylaf Bayati, student van de opleiding Mbo-verpleegkundige bij Albeda Zorgcollege, is de huidige ambassadeur van Albeda. Zij werd geen landelijk winnaar, maar heeft in de afgelopen maanden laten zien een dynamische student te zijn met een grote maatschappelijke betrokkenheid en hart voor het mbo. De Rotterdamse mbo-leraar van het jaar Giorgio Costa zorgde met zijn studenten van Albeda Danscollege tijdens het gala voor twee prachtige optredens.

Over ‘Mbo’ers pakken aan’
Aan het You tube-programma ‘Mbo’ers pakken aan’ deden dit jaar 42 studenten mee. In drie regioteams hebben ze de afgelopen maanden concrete vraagstukken van drie leerbedrijven aangepakt. Elk regioteam kende een winnaar. Deze drie winnaars werden bekend gemaakt tijdens het Ambassadeursgala. Zij pitchten live voor een vakjury die bepaalde wie zich een jaar lang Landelijk Ambassadeur mbo mag noemen. Meer informatie over de 42 genomineerden staat op: www.ditismbo.nl. Iylaf Bayati deed mee namens Albeda. Zij ziet haar Albeda ambassadeurschap als een kans om het mbo in een positief daglicht te zetten. In die rol verkondigt zij aan iedereen die het wil horen haar trots op het middelbaar beroepsonderwijs. “Het mbo is superbelangrijk voor de maatschappij”, aldus Iylaf, “want of het nu de zorg, het onderwijs of techniek is: zonder de inzet van mbo’ers staat de hele boel stil.”

Over de Landelijke Ambassadeur mbo
De Landelijk Ambassadeur mbo is namens het beroepsonderwijs hét boegbeeld met een positieve missie voor het mbo. Het afgelopen jaar was dat Desiree Hernandez van Albeda. Haar missie? Laten zien dat het mbo staat voor Mega Belangrijk Onderwijs. Dat deed zij in de landelijke media, in haar vlogs en in haar presentaties op belangrijke mbo-events, zoals WorldSkills in het Russische Kazan.

De Dag van het mbo en het Ambassadeursgala
De Dag van het mbo is een gezamenlijk initiatief van de MBO Raad, SBB, Skills Netherlands en het ministerie van OCW. Op de dag zelf worden vertegenwoordigers van docenten, leerbedrijven, schoolbestuurders en de overheid met elkaar verbonden via lezingen, workshops en dialogen. De Dag van het mbo is onderdeel van ‘Dit is mbo’ waarbinnen diverse organisaties samenwerken om de waarde van het mbo voor samenleving en economie te laten zien.

Overige Awards
Op het Ambassadeursgala in Apeldoorn werden ook awards uitgereikt voor het beste onderwijsteam, het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider. Ook vond de uitreiking plaats van de Berg Award. Jasper Olthuis van Deltion College won deze prijs van Skills Netherlands voor jong vakmanschap in het mbo. Hij heeft zicht buitengewoon ingespannen in aanloop naar en tijdens de WorldSkills Kazan in Rusland, de wereldkampioenschappen voor beroepen. Kijk op ditismbo.nl voor meer informatie over het ambassadeursgala en de winnaars.

Bekijk de foto's van het ambassadeursgala 2019

Bekijk het artikel in het AD over Iylaf Bayati, ambassadeur van Albeda: ‘Iylaf geniet van leren in de praktijk’