Rotterdam,
21
februari
2017
|
18:10
Europe/Amsterdam

Albeda studenten zetten de toon in het verkiezingsdebat

Persuitnodiging

Op woensdag 22 februari vindt op de locatie Weena van het Albeda College een uniek verkiezingsdebat plaats. De volgende politici zijn aanwezig:

Richard Moti - PvdA, Daniël van der Ree - VVD, Sun van Dijk - SP, Juanita Hernandez - Artikel 1, Farid Azarkan - DENK, Arno Bonte - GroenLinks, Don Ceder - ChristenUnie en René Peters - CDA, Paul van Meenen - D66.

250 Studenten van verschillende opleidingen van het Albeda College binden de strijd aan met de politici over thema’s die de jongeren zelf gekozen hebben.

Voorbereiding
Als voorbereiding op het debat is een educatief traject aangeboden om studenten te inspireren na te denken over hun democratische recht. Aansluitend op de lessen kon uit een groot aantal thema’s gekozen worden. De studenten stemden niet alleen over de thema’s van het debat, maar gebruikten ook de Jongerenkieswijzer en brachten een voorlopige stem uit op de partij van hun voorkeur.

Het debat wordt live-gestreamd naar alle locaties van het Albeda College en is ook buiten het Albeda College te volgen. Tijdens het debat kan ook met de smartphone gestemd worden over de stellingen en kunnen vragen gesteld worden via de mail. De opname van het debat zal ook na de stream beschikbaar blijven.

Inloop vanaf 14.00 uur
Einde debat 16.00 uur

Permanente campagne tot 15 maart
Ook ná het debat blijft het Albeda College zich inspannen om jongeren enthousiast te maken om te gaan stemmen. Zo zijn er tot de verkiezingen dagelijks activiteiten zoals workshops, praatsessies met politici, klasdebatten en andere activiteiten.

Bovendien is er op de Albeda locatie Rosestraat een stembureau ingericht. Dit biedt onze studenten de mogelijkheid om op school te kunnen stemmen.

Noot voor de redactie:
Wilt u het debat bijwonen of hebt u vragen dan kunt u contact opnemen met: Tanja Jadnanansing 06 21 70 38 54 - [email protected] of Tjaako Minnema 06 33 68 70 68 - [email protected]

Adres: Albeda College, Weena 743, Rotterdam

Het Albeda College is een regionaal opleidingsinstituut voor educatie en middelbaar beroepsonderwijs. Met ruim vijftig locaties en meer dan 120 opleidingen - waarvan sommige met meerdere uitstroomrichtingen - zijn we een van de grootste roc’s van Nederland. Onderwijstrajecten worden samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en deelgemeenten ontwikkeld.