Rotterdam,
23
maart
2019
|
17:12
Europe/Amsterdam

Albeda-studenten slaan met vijf medailles hun slag tijdens nationale finale mbo-vakwedstrijden Skills Heroes

Albeda is trots op haar ambitieuze studenten. Op 22 maart werden vijf vakkampioenen van Albeda gehuldigd in de RAI in Amsterdam met drie gouden, een zilveren en een bronzen medaille. Het goud was voor Tim Bienefelt: zelfstandig werkend bakker (Boulanger), Ilse Kruijthof: directiesecretaresse / managementassistent en Lara Hoofdman en Yvette Jorissen: internationaal ondernemer. Michelle Wiersma won zilver in het vakgebied pedagogisch medewerker en Camilia Iâazza won brons voor haar prestaties als modeontwerper. Abe van den Oever van het Techniek College Rotterdam (een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine) won zilver bij het kampioenschap voor stukadoor. De prijzen werden onder andere uitgereikt door onderwijsminister Ingrid van Engelshoven en door de landelijke mbo ambassadeur Desiree Hernandez, die bij Albeda de opleiding onderwijsassistent volgt.

Overige finalisten
In totaal hebben 464 mbo-finalisten afkomstig van 48 verschillende mbo’s uit heel Nederland zich tijdens de wedstrijden van hun beste kant laten zien. Naast de finalewedstrijden in de RAI werden de afgelopen weken 17 finales op 10 verschillende locaties in Nederland gehouden. Naast de medaillewinnaars van Albeda waren nog zeven Albeda-studenten na diverse selectierondes doorgedrongen tot de finale. Zij behoren tot de acht beste in hun vak van heel Nederland. Het gaat om Sophie Schram (kapper), Linda de Visser (medewerker maatkleding), Quinty Nazir: (juridisch dienstverlener), Gianni van Bilsen (patissier), Nahom Niguse (medewerker evenementenorganisatie) en Daphne Scheerman en Mellanie Booij (handhaver toezicht en veiligheid).

Goede sfeer
Opvallend was de goede sfeer die er heerste tussen de aanwezige Albeda-studenten, -docenten en hun begeleiders. Ze moedigden elkaar aan en hielden elkaar op de hoogte van hoe de kampioenswedstrijden van 20 tot 22 maart in de RAI verliepen. Voor iedereen was het een geweldige ervaring en de studenten houden onderling zeker contact. Dat wil ook de landelijke mbo ambassadeur Desiree Hernandez: “Wow!!! Wat een eer om zulke fantastische, inspirerende en gemotiveerde talenten te ontmoeten. Ik verwacht nog veel samenwerking en kijk daar nu al naar uit.”

Trots op mbo
"Studenten van nu hebben meer prikkels en uitdaging nodig", zegt de leraar van het jaar Dirk Megens. "Vakwedstrijden bieden mbo'ers een extra uitdaging in het onderwijs. Het is dan ook erg goed dat deze onderdeel zijn van het lesprogramma. Tijdens de finales heb ik zelf gezien met welke motivatie en gedrevenheid al die finalisten bezig zijn met het beste uit zichzelf te halen. Deelnemen aan vakwedstrijden geeft ook een enorme boost aan het mbo en maakt iedereen trots. Dat is positief."

Klik hier voor de foto`s.