Rotterdam,
09
maart
2017
|
18:18
Europe/Amsterdam

Albeda-studenten ondersteunen organisatie Dag van de Literatuur

Op donderdag 9 maart 2017 vond voor de vijftiende keer de Dag van de Literatuur plaats in de Doelen te Rotterdam, hét grootste Nederlandse eendaagse literatuurfestival voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. De dag werd geopend door Dr. M. (Jet) Bussemakers, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Maar liefst zestig studenten secretarieel en beveiliging van het Albeda College, ondersteunden de organisatie van deze succesvolle literaire dag.

Gevestigde namen en jong talent
Voor deze uitverkochte editie van de Dag van de Literatuur kwamen op 9 maart ruim vijfduizend havo/vwo-leerlingen uit de bovenbouw met hun docenten naar Rotterdam. In totaal beklommen 28 schrijvers en dichters de zes podia van de Doelen. Hieronder bevonden zich gevestigde auteurs als Herman Koch, Annejet van der Zijl en Kader Abdolah, maar ook jong talent als Lize Spit en Pepijn Lanen hebben optredens verzorgd. Naast heel veel literatuur was er aandacht voor andere kunstdisciplines, zoals film, cabaret, muziek en dans.

Leren op de werkvloer
Voor de studenten secretarieel en beveiliging van het Albeda College een interessant evenement waar theorie direct in de praktijk kon worden gebracht. Zo werden de studenten ingezet als auteursbegeleider, gastvrouw, ondersteuner bij de artiesten –en informatiebalie, als runner of als zaalwacht. ‘De Doelen vormde vandaag een schitterend decor voor een groot, cultureel evenement waar leren en werken hand in hand gingen,’ aldus Suzanne Langbroek, directeur van de branche Secretarieel & Administratie. De idealen waar organisatie Passionate Bulkboek voor staat, waaronder het stimuleren van geletterdheid, sluiten prima aan op de ambities van het Albeda College. Daarnaast is het ontzettend mooi dat zo’n groot aantal studenten hier werkervaring kon opdoen. Onderwijs gaat immers niet alleen om vakkennis. Het toekomstig werkveld vraagt om deskundig en wendbaar personeel. Ervaring opdoen op een evenement van dit formaat, geeft studenten de kans zich hierin te ontwikkelen.‘