Rotterdam,
15
maart
2018
|
10:57
Europe/Amsterdam

Albeda-studenten netwerken vol enthousiasme tijdens zinderende MBO Bedrijvendag 010

Op 13 maart opende de Rotterdamse onderwijswethouder Sven de Langen via een videoboodschap de MBO Bedrijvendag 010. Op diverse locaties van Albeda begonnen honderden mbo-studenten vervolgens aan een dag waarop het thema netwerken centraal stond. Bevlogen oud-studenten en medewerkers van onder andere Schorem, Randstad, Flevum Forum, Loopbaanlounge, Elegancy101 en de NetworKing gaven workshops en masterclasses over netwerken, ondernemen, opzetten van een eigen bedrijf, start-ups of het nieuwe solliciteren.

Opbrengsten netwerklunches en bedrijfsbezoeken

Tijdens netwerklunches gingen studenten van het Startcollege (mbo-niveau 1) in gesprek met bedrijven. Zichtbaar geïnteresseerd en met volledige aandacht werd door onder andere vertegenwoordigers van de Rabobank, Rexnord, en de politie verteld over beroepen en wat er zoal gebeurt in een bedrijf. Ook werden stageplekken aangeboden. Studenten van andere mbo-opleidingen gingen in de middag met een presentje, eigen visitekaartjes én de MBO Bedrijvendag 010-app op zak de stad in om bedrijven te bezoeken en de geleerde vaardigheden in de praktijk brengen. Vaardigheden die ze de afgelopen weken ook leerden via speciale lessen. Ook deze studenten kwamen ’s middags vol enthousiasme, leuke ervaringen en stage-aanbiedingen terug op school.

Quotes van studenten:

“Ik wil graag werken in de zorg- en welzijnssector en heb net een mevrouw gesproken die mij daar heel veel over kon vertellen. Zo heb ik een beter beeld gekregen van wat me te wachten staat.”

“Ik wil later een eigen kledingwinkel beginnen, speciaal met kleding voor mensen uit mijn eigen cultuur. Door deze gesprekken leer ik hoe het in andere bedrijven gaat en dat kan ik gebruiken voor mijn eigen winkel later.”

Belang van netwerken

De NetworKing Charles Rufollo vertelde op diverse locaties over het belang van netwerken en hoe je je netwerk kan starten en onderhouden. Hij betrok steeds de hele zaal studenten en vertelde aan de hand van voorbeelden hoe mensen die weinig opleiding hadden toch de draad hebben opgepakt en nu trots kunnen vertellen over wat ze hebben bereikt. Rufollo stimuleerde de studenten om elkaar aan te spreken, vragen te stellen en elkaar beter te leren kennen. Ook liet hij studenten naar voren komen om te vertellen over hun dromen en hun sterke punten.

Zo riep hij twee studenten naar voren uit Syrië, die elkaar nog niet kenden. De een had moeite met de taal en ook met Engels. De ander was daar beter in. Ruffolo legde uit dat je elkaar veel eerder helpt als je elkaar kent. Hij vroeg ze in hun eigen taal met elkaar te praten: “Vraag elkaar hoe je heet en waar je vandaan komt.” Toen bleek dat de jongens in hetzelfde dorp hadden gewoond in Syrië en zelfs uit dezelfde straat kwamen!

Meer informatie

De MBO Bedrijvendag 010 is een project van Albeda en Zadkine; powered by Gemeente Rotterdam, Rabobank Rotterdam, INRetail en Detex.

Bekijk hier de foto’s van de dag:

https://myalbum.com/album/EjkcFvkkL4rb

Bekijk hier een filmpje van de Rotterdamse onderwijswethouder Sven de Langen:

https://www.youtube.com/watch?v=sNhQF0qq4ag

Bekijk hier een filmpje van de NetworKing Charles Ruffolo:

https://youtu.be/vy7Eop772W0

Kijk voor meer informatie op:

https://www.mbobedrijvendag010.nl/we-zijn-live/