Rotterdam,
30
november
2017
|
12:04
Europe/Amsterdam

Albeda-studenten in gesprek met Anne-Wil Lucas over technologie, zorg en ondernemerschap

Maandagmiddag 27 november bracht Anne-Wil Lucas, ambassadeur van StartupDelta van ZKH Prins Constantijn, een werkbezoek aan Albeda Zorgcollege. Zij sprak op locatie Rosestraat met studenten over technologie, zorg en ondernemerschap. Daarnaast opende zij het virtuele Albeda Zorg tech lab en was zij aanwezig bij workshops over technologie in het zorgonderwijs.

Opening Albeda Zorg tech lab
Studenten van de opleiding Verzorgende-IG lieten via workshops zien welke technologie in het zorgonderwijs (keuzedeel technologie en zorg) wordt gebruikt. Anne-Wil werd door de studenten uitgebreid geïnformeerd over de toepassingen van de Vuzix-bril, onderwijsrobot Eddy, beleeftv, de VR bril en de Zora robot. Na deze uitleg opende Anne-Wil, door een high five te geven aan de Zora robot, het Albeda Zorg Tech Lab. In deze virtuele leeromgeving voor studenten en docenten worden de nieuwste technologieën bijgehouden en met elkaar gedeeld.

Uitwisselen van kennis
Na de opening werd het programma voortgezet in de collegezaal waar ook studenten van Albeda College Economie & Ondernemen aansloten voor de presentaties van Wouter Sleutel (1minuut) over de toepassing van de Vuzix-bril in het bedrijfsleven en van Erik Zagwijn (Hogeschool pabo De Kempel) over onderwijsrobot Eddy. Beide sprekers gingen met de studenten en Anne-Wil in gesprek over technologie en ondernemen. De middag werd afgesloten met een inspirerend verhaal van Marga Hop, docent bij Albeda Zorgcollege, over aanbevelingsmarketing: het delen van informatie met anderen over de positieve ervaringen die jij hebt met een product of dienst. Voor de studenten van beide colleges was dit een uitgelezen kans om met elkaar in gesprek te gaan, van elkaar te leren en kennis te delen.