Rotterdam,
13
april
2021
|
10:11
Europe/Amsterdam

Albeda studenten betrokken bij het Eurovisie Songfestival

We kunnen er niet meer omheen. De voorbereidingen voor het Eurovisie Songfestival zijn in volle gang! Na het uitstel van vorig jaar wordt er dit keer alles op alles gezet om de aankomende editie voorspoedig te laten verlopen. En daar weten een aantal colleges van Albeda alles van. Een aantal Albeda studenten zijn namelijk betrokken op verschillende momenten rond het grootste muziekspektakel ter wereld! Een unieke kans, juist in een periode waarin het door de geldende coronamaatregelen voor diverse studenten op het moment lastig is om een stage te vinden.

Alumni
Dat het Albeda Danscollege al jaren succesvolle afstudeerders aflevert, blijkt maar weer. Zo bestaat de ESF 2021 dancecrew onder andere uit vijf alumni en zijn hier ook drie vierdejaarsstudenten aan toegevoegd. Ook biedt het ESF een stageplek aan 14 dansstudenten tijdens de ‘Stand in-productie’ die momenteel gaande is.

Er gebeurt meer
Twee studenten van de opleiding muzikant producer, Cody Zwier en Jeremy Garcia, zijn stand-ins voor de performende acts. Ze repeteren samen met de andere zang en dansers de stand-ins voor deelnemende acts. De repetities in Ahoy zijn in volle gang met de televisie-crew, zodat die alvast de juiste invalshoeken en camera angles kunnen bepalen voordat de 'echte acts' komen. In totaal worden verschillende acts van 41 landen tot in detail voorbereid. Hierdoor worden vooraf, voor de deelnemende landen, allerlei artistieke aspecten tot in de puntjes geregeld.

Naast de cultuurstudenten zijn ook deze week 7 studenten van de opleiding Medewerker evenementenorganisatie en International event management studies (Albeda College Economie & Ondernemen) gestart. Zij lopen stage op dit waanzinnige evenement als safety host en safety officer: een fantastische kans voor eerstejaarsstudenten. Het fungeren als host heeft vanwege Covid een extra dimensie en verantwoordelijkheid: de hosts zijn onder meer aanspreekpunt voor de crew en het overige personeel. Ook zien zij erop toe dat gasten zich houden aan de richtlijnen en het health & safety -protocol. Een once in a lifetime-experience!

Verbinding
Artiesten Afrojack, Glennis Grace en Wulf hebben de handen ineengeslagen en zullen tijdens de uitzending samen optreden. Een bijzondere combinatie waarbij dance en klassieke muziek met elkaar zullen worden verbonden. Hiervoor zijn onlangs in het diepst van de nacht filmopnamen gemaakt met de Erasmusbrug als centraal punt. Enkele dansstudenten zullen ook hierin hun opwachting maken.

Albeda is trots op de studenten die een actieve bijdrage mogen leveren aan Het Eurovisie Songfestival 2021!