Rotterdam,
20
november
2018
|
15:47
Europe/Amsterdam

Albeda-studenten Baljuwstraat starten met Rotterdamse brandweer kerstactie voor Voedselbank

Albeda-studenten en –medewerkers van de locatie Baljuwstraat willen graag dat ook gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank, met Kerst iets lekkers kunnen eten. Daarom hebben zij zich aangesloten bij de inzamelingsactie van de Rotterdamse brandweervrouw Amanda van Kuijk. Ze verzamelen zoveel mogelijk lekkere, houdbare dingen. Buiten de standaard boodschappen zoals rijst, pasta en soep, waar ook veel behoefte aan is, vergaren ze bijvoorbeeld lekker beleg, zoals hagelslag en pindakaas. Ook chocomel, koffie en thee et cetera zijn van harte welkom.

Brandweervrouw in de klas

Op de locatie Baljuwstraat worden vaker acties georganiseerd voor de Voedselbank. Toen een docent hoorde van de actie van Amanda van Kuijk, is besloten om dit initiatief te steunen. Amanda heeft al veel publiciteit voor haar actie gekregen, onder andere via Radio Rijnmond en het Algemeen Dagblad. De brandweervrouw is ook in de klassen op de Baljuwstraat langsgekomen om te vertellen over de actie. De studenten waren helemaal stil en onder de indruk.

Meedoen kan tot 18 december

Houdbaar voedsel kan worden ingeleverd bij alle brandweerkazernes in Rotterdam, maar ook op de locatie Baljuwstraat. Studenten en medewerkers roepen iedereen op om mee te doen. Ruim je keukenkastje op, verzin een ludieke actie, neem af en toe een boodschapje extra mee en doe het in de kratten die in de hal van de Baljuwstraat 2 staan. Het gaat alleen om houdbaar voedsel. Kleding en speelgoed worden elders ingezameld. De actie loopt tot 18 december. De organisatie van de actie ligt bij de klas van Selda Guduk van Albeda Startcollege (anderstaligen).

Lees hier het artikel in AD