Rotterdam,
19
december
2017
|
16:15
Europe/Amsterdam

Albeda-studenten aan de slag voor Wereldhavendagen

Een nieuwe mijlpaal voor het Rotterdamse onderwijs en één van Rotterdams mooiste evenementen: Vandaag tekenden Stichting Wereldhavendagen en Albeda College Economie & Ondernemen een convenant waarin de samenwerking tussen de twee partijen wordt bekrachtigd. Zo’n 75 studenten van Albeda College Economie & Ondernemen gaan in 2018 meewerken aan en ervaring opdoen tijdens de Wereldhavendagen.

Inzicht in jongeren door jongeren
Studenten van de opleidingen Marketing & communicatie, Evenementenorganisatie en Internationale Groothandel gaan zich verdiepen in het vraagstuk hoe zij meer jongeren naar de Wereldhavendagen kunnen trekken. Ook wordt een Wereldhavendagen-app ontwikkeld en worden er vlogs opgezet. Dit doen zij samen met studenten van Hogeschool InHolland. “Jongeren kunnen als geen ander inzicht geven in hun eigen belevingswereld. Hierdoor kunnen we het programma dusdanig aanpassen, dat we hopelijk meer jongeren enthousiast krijgen voor het evenement. Dit is belangrijk, want er ligt later veel werk in de haven op ze te wachten”, licht Robin Middel, waarnemend directeur Wereldhavendagen toe. “We zijn blij met de steun van de studenten die we hiervoor vanuit deze drie relevante opleidingen van Albeda mogen krijgen.”

Wilhelminapier als leslocatie
Het eerste jaar is een pilot, met de intentie om er een structurele samenwerking van te maken. “Het is een goede kruisbestuiving tussen mbo, hbo en het bedrijfsleven”, aldus Jacques Haenen, directeur Albeda College Economie & Ondernemen. “Ervaring opdoen met concrete projecten is ontzettend leerzaam en een waardevolle aanvulling op het reguliere lesprogramma. Hoe leuk is het dan als je als mbo-student bij Albeda kunt zeggen dat je die ervaring opdoet op zo’n groot en mooi internationaal event. Naar school gaan betekent bij ons niet altijd dat je naar één van onze fysieke scholen gaat. In dit geval ga je naar onze leerwerkplaats op de Wilhelminapier!”

Over Albeda

Albeda is een interconfessioneel en intercultureel regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving, met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.