Rotterdam,
18
mei
2020
|
13:26
Europe/Amsterdam

Albeda-student Shanayla wint Young Impact Award!

Albeda is trots op Shanayla! Op 15 mei zijn voor de vierde keer de Young Impact Awards uitgereikt aan jongeren die zich inzetten voor een betere samenleving. Shanayla Abdoel (17), die bij Albeda de opleiding Sociaal werker volgt, kreeg de meeste stemmen in de categorie Education. Gelijke kansen voor iedereen, dat is waar Shanayla zich voor inzet. Als voorzitter van de studentenraad van Albeda wil zij dat iedere Rotterdamse student een kans krijgt, ongeacht waar de student vandaan komt. In een reactie op het winnen van de Young Impact Award zei Shanayla: “Een award is een erkenning voor wat je doet, maar je hebt geen prijs nodig om impact te maken!"

Online show ‘Young Impact Helpt’

De Young Impact Awards zijn uitgereikt in zes categorieën. De zes winnaars streden vervolgens om de felbegeerde George Maduro Prijs, dé ultieme onderscheiding voor iemand die zich belangeloos voor de maatschappij inzet, naar het verhaal van oorlogsheld George Maduro en tevens Madurodam.

De uitreiking van de Young Impact Awards en George Maduro Prijs waren onderdeel van de online show Young Impact Helpt. Deze gratis show voor jongeren was op 15 mei via een livestream te zien om voor een positieve boost te zorgen tijdens de coronacrisis. Onder anderen Famke Louise, Teske de Schepper, Kris Kross Amsterdam en Bizzey droegen bij met een optreden en bijzondere gesprekken.

Overweldigend moment

Shanayla: “Wat een overweldigend moment was het toen ik de prijs won. Zoveel mooie impactmakers leren kennen met zoveel positieve energie. Ik kan nu met trots zeggen dat ik de Young Impact Award in de categorie Education heb gewonnen! Ik hoop hiermee nog meer jongeren te bereiken met mijn verhaal. Laat je nooit tegenhouden bij de dingen die je wilt doen. Jij kan echt zijn wie jij wilt zijn! Ik wil iedereen bedanken die op mij gestemd heeft! Alleen kun je impact maken, maar samen kunnen we zoveel meer! Ik voel me vereerd dat ik deze award in ontvangst heb mogen nemen. Op naar nog meer mooie momenten waarin we veel impact maken!”

Workshops Young Impact

Shanayla heeft in 2018/2019 een van de workshops van Young Impact gevolgd. Zij werd daar zo door geïnspireerd dat ze altijd betrokken is gebleven en zich actief is gaan inzetten voor anderen. Ook mee doen of geïnteresseerd? Young Impact biedt een scholenprogramma aan in het kader van het vak burgerschap of LOB. Neem voor meer informatie contact op met Gyzlene Kramer via [email protected].