Rotterdam,
15
maart
2019
|
08:48
Europe/Amsterdam

Albeda Startcollege opent samen met Learn2Work, Hago en gemeente Rotterdam nieuwe TOP Academie in Ahoy

In het evenementencomplex Ahoy op Rotterdam Zuid spraken Albeda Startcollege, Hago, Learn2work en wethouder Kasmi op 11 maart af om via een TOP Academie gezamenlijk Rotterdamse ongediplomeerde jongeren een concreet perspectief op werk te bieden. Sinds kort leren en werken studenten van het Startcollege in het facilitair team van Hago. Hago is een Internationaal schoonmaakbedrijf dat ook voor Ahoy werkt en het bedrijf is blij met de studenten die het vak willen leren. Er is een grote diversiteit aan evenementen in Ahoy en ook de werkzaamheden zijn divers. Op dit moment is er genoeg werkgelegenheid, maar werknemers moeten wel de juiste competenties hebben. Gezamenlijk zorgen de diverse partners dat de jongeren vakmensen worden. Op deze mooie plek ‘Ahoy’ krijgen de studenten van het Startcollege de mogelijkheid om een vak te leren. Het bruist van de evenementen en elk evenement is anders.

Leerwerkplaats

Jack de Jong, directeur Albeda Startcollege: “Acht studenten zitten drie dagen per week in Ahoy. De studenten worden op de werkvloer begeleid door de facilitair manager Jacco Sondaar van Hago. De theorielessen op deze locatie zijn gericht op de functie facilitair medewerker. Ik ben erg blij met de samenwerking, Hago en Ahoy bieden onze studenten een geweldige kans om hun talent te ontwikkelen. Het Albeda Startcollege heeft een aantal prachtige leerwerkplaatsen en ik ben blij dat Ahoy aan deze rij is toegevoegd. Het is een prachtlocatie om te werken en te leren.”

Trotse wethouder

Wethouder Kasmi gaf aan dat hij deze samenwerking prachtig vindt: “Het is niet alleen een mooie kans voor onze jongeren om op deze manier werkervaring op te doen, maar het is ook goed voor de stad Rotterdam. Talentontwikkeling is een speerpunt van de gemeente en ik ben trots op dit project!”

Bekijk hier de foto’s van de bijeenkomst in Ahoy.