Rotterdam,
02
juli
2018
|
14:11
Europe/Amsterdam

Albeda Startcollege en koffiebar Heilige Boontjes bieden re-integrerende jongeren horeca-opleiding aan

Op vrijdagmiddag 29 juni heeft Albeda Startcollege een samenwerkingsovereenkomst met koffiebar Heilige Boontjes getekend. De ondertekening vond plaats bij koffiebar Heilige Boontjes op het Eendrachtsplein in Rotterdam centrum. Heilige Boontjes heeft tot doel om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te laten re-integreren in de maatschappij. Albeda Startcollege biedt entreeopleidingen voor jongeren zonder diploma, opdat zij een betere kans krijgen op de arbeidsmarkt of doorstromen naar een vervolgopleiding op mbo niveau 2. In september 2017 hebben beide partijen de handen ineen geslagen door jongeren die in het re-integratietraject zitten van Heilige Boontjes, een entreeopleiding Assistent Horeca & Voeding aan te bieden. De studenten volgen drie dagen per week onderwijs bij het Startcollege en lopen twee dagen stage bij de koffiebar van Heilige Boontjes. Naast de opleiding kunnen zij hier ook specialist worden in het bereiden en serveren van koffie en een barista-certificaat halen.

Vertrouwen en plezier
Studenten Ozgenur en Adjani werken met veel plezier bij Heilige Boontjes. Ozgenur: ”Je wordt hier met open armen ontvangen en er is aandacht voor jou als persoon. Het is één grote familie hier. Ik zal het missen als ik klaar ben met mijn opleiding.” Adjani vertelt: “Rodney en Marco (bestuurders Heilige Boontjes) vinden het belangrijk dat je gemotiveerd bent en dat je je inzet om je doelen te bepalen. Er wordt niet gekeken naar je verleden maar naar wat je wil bereiken in de toekomst. Ik ben heel blij dat ik hier mag werken en ik voel mij hier erg thuis. Ook de begeleiding van Claudia vind ik top!” Claudia is docent Albeda Startcollege en één van de initiatiefnemers van dit project.

Jack de Jong, directeur Albeda Startcollege is enthousiast over de samenwerking. “De samenwerking met Heilige Boontjes is bijzonder. Hier wordt aangepakt in plaats van plannen te schrijven en te vergaderen. Het vertrouwen in de jongeren is voelbaar en groot. Er is echt sprake van commitment. Wij kijken ernaar uit om deze samenwerking verder uit te bouwen.”

Kijk hier naar de foto`s van de ondertekening.