Rotterdam,
29
oktober
2018
|
07:20
Europe/Amsterdam

Albeda en Excelsior4All delen een maatschappelijk hart voor de stad

"Later wil ik een betaalde voetbaltrainer worden, dus bij Excelsior zit ik nu al in de goede hoek," glundert Danny van Dongen, student bij de opleiding Sport- en bewegingsleider niveau 3 van Albeda Sportcollege. "Vroeger wilde ik gymdocent worden of fysiotherapeut. Ik wist dus al op jonge leeftijd dat ik deze richting op wilde," lacht Danny.

Excelsior4All
Ruim zeventig studenten van Albeda Sportcollege, waaronder Danny, komen samen in het DHL leercentrum van Excelsior4All in het stadion van voetbalclub Excelsior Rotterdam. Ze komen er voor een themabijeenkomst van Excelsior4All, de maatschappelijke stichting van de voetbalclub. "Het doel van de stichting is middels de kracht van de voetbalclub Excelsior, sociaal-maatschappelijk actief te zijn in de regio Rotterdam," vertelt Andrean Loizides, projectleider bij Excelsior 4All. "Die maatschappelijke rol zorgt voor verbetering van de leefsituatie van individuen, groepen en wijken. Wij willen van meerwaarde zijn voor de lokale samenleving. Wij dragen bij aan ontwikkelingen op sportief, maatschappelijk, sociaal en economisch vlak. Dat we die elementen samen met onder andere deze studenten van Albeda kunnen realiseren, is fantastisch," zegt Andrean trots.

Diploma
Danny kwam als stagiair binnen bij Excelsior4All en heeft inmiddels een contract op zak. "Sportstimulering is mijn keuzevak en daar wilde ik verder mee tijdens mijn stage. Met Excelsior clinics in Rotterdam Noord ben ik begonnen. Ik geef een uur training aan kinderen van 6 tot en met 14 jaar. Het is niet alleen sporten; ook de omgang met kinderen en ouders vraagt wat van mij als trainer én persoon. Ik vind het ontzettend leuk om te doen en wilde graag meer betekenen voor de stichting. Andrean bood mij een contract aan, echt te gek. Nu ben ik dus officieel trainer onder contract bij Excelsior4All; dat betekent dat ik nu een 'eigen' voetbalteam onder mijn hoede heb met kinderen die ik vooral veel (voetbal) plezier en sociale vaardigheden wil meegeven. Nu nog mijn examenjaar afronden met een diploma en dan zo snel mogelijk een betaalde voetbaltrainer worden!" roept Danny uit.

Gedeelde passie
Robin van der Sar, docent bij Albeda Sportcollege, is erg blij met de samenwerking. "Onze studenten kiezen voor een bepaalde sector, zoals outdoor, wintersport, zwemmen, tennis, fitness of voetbal. De studenten kunnen stage lopen bij deze voetbalclub uit de eredivisie; een unieke kans! Ik geef theorie op de club zelf en daarna gaan de studenten direct het veld en de stadspleinen op om alles in de praktijk te brengen. Excelsior heeft een jong, dynamisch en maatschappelijk betrokken karakter; dat past perfect bij Albeda en onze studenten. Het is mooi om deze doelgroep samen te begeleiden naar jong volwassenen die de opleiding succesvol verlaten. We maken er elk jaar weer een succes van met z'n allen. Want we delen de passie voor sporten, Rotterdam en haar inwoners!" zegt Robin resoluut.