Rotterdam,
23
mei
2022
|
15:07
Europe/Amsterdam

Albeda Sportcollege en Albeda Danscollege zijn trots op de NK MBO-kampioenen

Na twee NK MBO-loze jaren, mochten de sporters en dansers weer los en hun talenten tonen. In de week van 16-20 mei hebben zij deelgenomen aan de verschillende Multi-events, verspreid door heel Nederland.

Samen met hun docenten stapten de verschillende sport- en dansdisciplines vaak al om 07.00 uur in de bus of de auto, om onder andere naar Den Bosch (powerliften), Heerenveen (basketbal), Arnhem (beachvolleybal en handbal) en Zwolle (dans , tafeltennis, volleybal en voetbal) te gaan. Delft (dames hockey) en Den Haag (korfbal en veldvoetbal dames) was meer naast de deur. 
Het was meer dan de moeite waard. In bijna elke discipline stonden onze studenten op het prijzenpodium. Dit zijn een paar voorbeelden: Powerliften brons (met meer dan 250 kilo), dans meerdere keren goud, zilver en brons, basketbal 3 tegen 3 goud, het dames veldvoetbalteam ook goud.
Dit succes is te danken aan een gedegen voorbereiding, eindeloos trainen, maar vooral samen en met passie en veel plezier dit aanpakken.

Er zijn plannen om het aankomend schoolseizoen de Multi-events in “eigen huis” te organiseren: ons Topsportcentrum. Tja en als je dan gastheer en organisator bent, heb je direct weer een mooie uitdaging!