Rotterdam,
24
juni
2020
|
10:36
Europe/Amsterdam

Albeda sluit zich aan bij merkalliantie Rotterdam Make It Happen

Albeda sluit zich vanaf 23 juni 2020 aan bij de Rotterdam Make It Happen merkalliantie. Om de overeenkomst te bekrachtigen kregen Ron Kooren (voorzitter college van bestuur Albeda) en Gyzlene Kramer-Zeroual (programmamanager Strategie en Externe Betrekkingen van Albeda) op dinsdag 23 juni een ‘koffer’ overhandigd van Iris Kerst (accountmanager merkalliantie Rotterdam Make It Happen). De koffer staat symbool voor het feit dat partners van Rotterdam Make It Happen namens de stad de hele wereld over reizen. Door de toetreding bindt Albeda zich als grootste regionale mbo-opleider aan het merk en het gedachtegoed van Rotterdam Make It Happen! 

Rotterdam Make It Happen!

De Rotterdam Make It Happen merkalliantie is het samenwerkingsverband van de gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, Rotterdam Partners, Rotterdam Festivals en Rotterdam Topsport. Sinds december 2014 werken ze via de pay-off ‘Rotterdam Make It Happen’ samen om Rotterdam in binnen- en buitenland nog sterker op de kaart te zetten. Dit alles vanuit de gedachte ‘alleen ga je sneller, samen kom je verder’.

Het mbo maakt mogelijk

Gyzlene Kramer-Zeroual: “Make it Happen weerspiegelt waar de stad, de haven en de inwoners van Rotterdam voor staan: pionieren, grenzen verleggen en no-nonsense. Dat kan natuurlijk niet zonder het mbo! Het mbo is belangrijk voor Rotterdam. Iedere dag werken, leren en dragen ruim 50000 mbo-studenten bij aan een inclusieve, sterkere en innovatieve stad. Zij zijn de schouders van de stad. We zijn enorm trots dat wij samen met andere merkpartners uit Rotterdam onze mooie stad gaan vertegenwoordigen. Zowel nationaal als internationaal. Wij kijken uit naar een krachtige en mooie samenwerking.”

Toegankelijk voor iedereen 

Gyzlene vervolgt: “Albeda is een inclusieve school, waar iedereen ertoe doet en mag zijn. Wij zien onze school als een innovatieve plek waar ruimte is voor iedereen om te leren en zijn of haar talenten te ontwikkelen. De school is de oefenplaats, de stad onze werkplaats. Daar waar creativiteit, ideeën en mensen samenkomen. Albeda draagt daaraan bij door samenwerkingen aan te jagen en verbindingen te faciliteren die sterk verbonden zijn met de partners in en buiten de stad.”

Slimme stad

Als een van de grootste regionale opleiders van Nederland zien wij onszelf als de opleiders van de toekomst van deze stad en ons land. Onze jongeren worden opgeleid tot vakmensen, met hart voor de stad. Samen met de merkpartners van Rotterdam Make It Happen bouwen wij door aan de stad van de toekomst, een ‘slimme stad’ waar samenwerken leidt tot innovatie en goed onderwijs zorgt voor een beroepsbevolking die ‘future fit’ is.

Meer informatie? Kijk eens op https://rotterdammakeithappen.nl.

 

Albeda

Albeda is een regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.