Rotterdam,
14
januari
2020
|
13:52
Europe/Amsterdam

Albeda reikt als eerste roc in Nederland Edubadges uit aan studenten bij event Albeda Next

Op 9 januari vond op de Baljuwstraat een energiek event plaats van Albeda Next voor studenten van Albeda Startcollege en Albeda Horecacollege. Tijdens het event mocht Gyzlene Kramer-Zeroual, programmamanager Strategie en Externe Betrekkingen aan zes Albeda-studenten de eerste Edubadges uitreiken. Albeda is het eerste roc in Nederland dat is gestart met deze digitale badges. Studenten kunnen ze op hun LinkedIn-profiel of cv zetten om te laten zien wat ze tijdens hun studie aan extra’s hebben gedaan om hun skills te ontwikkelen. Albeda heeft gekozen om de badges te koppelen aan 21ste eeuwse vaardigheden. De studenten Mike, Iylaf, Cinque, Mika, Rodneelys en Nikita ontvingen de badges voor hun betrokkenheid bij de organisatie van diverse events voor Albeda Next, waaronder het event op 9 januari. Studenten werden op deze dag getrakteerd op gezonde hapjes en drankjes, boeiende inspiratietalks, een netwerklunch en workshops over bijvoorbeeld netwerken, ondernemersvaardigheden en creativiteit.

Waarom digitale Edubadges?

In een veranderende arbeidsmarkt en samenleving is de roep om 21ste eeuwse vaardigheden steeds sterker. Albeda vindt het belangrijk dat er tijdens de opleiding van studenten structureel aandacht is voor vakmanschap, burgerschap, maar ook voor deze ‘skills voor de toekomst’. Samen met Ecbo (Expertisecentrum Beroepsonderwijs) en een aantal andere roc’s werkt Albeda aan een instrument om studenten inzicht te geven in de ontwikkeling van hun persoonlijkheid en 21ste eeuwse vaardigheden: KOMPAS21. Steeds meer onderwijsinstellingen wereldwijd doen ervaring op met open badges. SURF (ICT-coöperatie van onderwijs en onderzoek) is een pilot gestart om een infrastructuur te ontwikkelen waarmee Nederlandse onderwijsinstellingen Edubadges kunnen uitgeven. Albeda doet mee met deze pilot en reikt als eerste roc in Nederland Edubadges uit aan studenten voor de skills communiceren en samenwerken op beginnners-, gevorderd of expertniveau.

De rol van studenten bij Albeda Next

Albeda Next staat voor: inspiratie, netwerken, kansen en skills! Het is een movement van studenten, docenten en bedrijfsleven. Het doel is om jongeren te laten zien en ervaren dat ze iedere dag een kans hebben om de volgende stap te maken en opnieuw te beginnen. Dat hun netwerk op school begint en dat er een ongelofelijke kracht in ze schuilt om zichzelf en anderen in beweging te zetten. Albeda Next werkt samen met ondernemers en organisaties die bij deze missie helpen en jongeren de beste versie van zichzelf te laten zijn en worden. Het Next-team bestaat uit zo’n 50 Albedastudenten (Nexters genaamd) van verschillende opleidingen, niveaus en locaties, ondersteund door docenten en het evenementenbureau van Albeda. De Nexters zijn betrokken bij de voorbereiding van events en hebben ook tijdens een event diverse rollen. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk voor de andere studenten. De zes studenten die de Edubadges hebben ontvangen, maken onderdeel uit van het Next-team. Ze geven voorlichting en presentaties over Albeda Next aan studenten van verschillende opleidingen. Op de dag van het event zelf, zijn zij de gastheren en gastvrouwen, verdelen ze de taken en zorgen ze voor posts op social media. Na afloop evalueren ze het event en denken ze mee over de verdere invulling van het programma en de Albeda Next app.

Lees hier meer over het event van Albeda Next op 9 januari en bekijk de foto’s.
Bekijk hier het artikel in het AD over de Edubadges.
Bekijk hier het artikel over Nikita en Mike in Briels Nieuwsland.

download
Uitreiking eerste Edubadges