Rotterdam,
22
november
2021
|
11:12
Europe/Amsterdam

Albeda Next toont veerkracht met eindelijk weer een fysiek event voor studenten

Na vele online events vond op 16 november voor het eerst in anderhalf jaar weer een fysieke Albeda Next plaats met als thema: Dare to connect. Het event moest weliswaar worden aangepast wegens aangescherpte coronamaatregelen, maar dat mocht de pret niet drukken. Albeda Next toont veerkracht! Studenten van Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk op de Rosestraat volgden deze dag eerst online een inspiratiesessie over ‘mentaal en fysiek sterker worden’ van wereldkampioene Taikwondo Samira El Idrissi. 17 november valt in de ‘Week van de rechten van het kind’. Studenten kregen deze week veel lessen week over dit thema en het verhaal van Samira sloot hier heel goed bij aan. de studenten De studenten kregen vervolgens fysieke workshops aangeboden van onder andere: Shay Kreuger, SKVR, Yvette Cuijpers, NetworKing Charles (Ruf) Ruffolo, FunX en On Track NL.

The assumption game – Tell my story

Hoe connect je met elkaar en leer je elkaar echt te begrijpen? Daarover ging de workshop van Shay Kreuger. Om vooroordelen los te laten, speelden studenten met elkaar The assumption game. Het spel waar ze elkaar nog beter leerden kennen en erachter kwamen dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze in eerste instantie dachten. Het is namelijk makkelijk om vooroordelen te hebben over mensen in plaats van de tijd te nemen om elkaar beter te leren kennen. De studenten werden uitgedaagd om mee te doen en zich te realiseren dat beoordelen op een eerste indruk nooit een goed idee is.

Community

Docente Saloua Belabas was enthousiast over het event: “Dit is voor mij de eerste keer dat een klas meedoet aan Albeda Next. De studenten volgden de workshop On Track van Defano Holwijn. Ondanks de schakeling van fysiek naar online heeft Team Next echt een tof evenement neergezet met inspiratievolle workshops. De studenten van Albeda Next stralen ook echt een community uit. Supertof om te zien! Kan niet wachten om de volgende fysieke Next mee te maken.”

Theaterworkshop en Golden Tickets

De theaterworkshop van SKVR gaf studenten inzicht in hun persoonlijke presentatie en maakte ze bewust van hun uitstraling en voorkomen. Onder het motto: ‘zorg ervoor dat je nooit meer wordt overgeslagen of over het hoofd gezien’ leerden ze om zichzelf te presenteren.

Tijdens de workshop van The NetworKing Charles Ruffolo kregen studenten zeker ook met theatraliteit te maken. Charles is de belichaming van netwerken en ging op onnavolgbare wijze met studenten aan de slag om hun de fijnste kneepjes van succesvol netweken te leren.

Ook bij dit event ontving een aantal studenten weer een Golden Ticket, waaraan mooie prijzen waren gekoppeld, zoals: een dagje meelopen met een radio-dj van FunX en een fotoshoot bij SKVR.

Meer weten over Albeda Next?

Ontmoeting, verbinding, inspiratie en netwerken. Dat is wat Albeda Next wil blijven stimuleren. Fysiek of digitaal!

Bekijk hier een van de vele filmpjes (1 minuut)

Bekijk hier de showcase van Rotterdam. Make it happen.

Voor meer informatie over Albeda Next kun je contact opnemen met Ahmet Dikbas | Projectleider Team Next | [email protected]. Albeda Next is onderdeel van de Albeda-brede strategische programma’s van Albeda. Neem voor meer informatie over deze programma’s contact op met Gyzlene Kramer-Zeroual | programmamanager Strategie en Externe Betrekkingen | [email protected]