Rotterdam,
21
oktober
2019
|
15:54
Europe/Amsterdam

Albeda modestudenten schouder aan schouder met Sophia Kinderziekenhuis en de Feijenoorder.

Albeda modestudenten hebben afgelopen week in gemixte groepen gewerkt aan kunstwerken die tentoongesteld worden op verschillende plekken. Dit deden zij voor het Sophia Kinderziekenhuis. In het Sophia Kinderziekenhuis liggen kinderen die behandeld worden voor allerlei soorten ziektes en aandoeningen. Dit is voor hen en hun omgeving erg moeilijk. Om de kinderen op te vrolijken gingen onze studenten aan de slag met het maken van een kunstwerk. Zij gebruikten daarvoor spandoeken die gemaakt zijn door supporters van voetbalclub Feyenoord. Ook hebben verschillende stagebedrijven materialen gedoneerd. Duurzaamheid en recyclen staan dan ook zeker centraal!

De studenten zijn geïnspireerd door Isa Gaastra, bedenker van het project Quilt Voices, die uitleg en voorbeelden gaf van Quilts waarbij mensen samen tot prachtige creaties komen.

De projectweek eindigde donderdag op de jaarlijkse Albeda Goede Doelendag. De kunstwerken zijn als eerste in het Sophia Kinderziekenhuis tentoongesteld. De kinderadviesraad van het Sophia Kinderziekenhuis is gevraagd om de kunstwerken te beoordelen. Voor ons zijn alle studenten winnaars, maar de kinderen hebben het kunstwerk 'De droomboom' gekozen als mooiste.

De volgende bedrijven hebben materiaal gedoneerd of werkten mee aan het project:Sophie Kinderziekenhuis, Isa Gaastra (www.isagaastra.nl), Feijenoord supportersvereniging (www.frfc1908.nl), Colors@Home Rotterdam, Anniestijl Rotterdam, R. Rebels Schiedam, On Steetsj Rotterdam, Aladin Kledingreparatie Rotterdam, Nieuwe Meuk Rotterdam, Engelvaart Tricot B.V. Waddinxveen.