Rotterdam,
28
juni
2016
|
10:10
Europe/Amsterdam

Albeda Mode studenten schitteren met hun collectie in de Maassilo

Rotterdam, 27 juni 2016

Op dinsdag 28 juni 2015 vindt in de Maassilo in Rotterdam voor de achtste keer op rij de jaarlijkse modeshow plaats van de opleiding Mode van het Albeda College. Studenten van alle niveaus laten zien wat zij het afgelopen jaar geleerd en gemaakt hebben. Extra bijzonder dit jaar is dat de studenten Specialist Mode/Maatkleding hun mini-collectie tonen. Tijdens de modeshow wordt door één van onze externe beoordeelaars de winnaar bekend gemaakt voor de meest creatieve mini-collectie.

De modeshow is voor de studenten de afsluiting van het schooljaar. Aan de show werken ook studenten van andere opleidingen mee. Zo verzorgen studenten van de opleidingen Kappen en Schoonheidsverzorging het haar en de make-up en verzorgt een dj van de opleiding Muzikant/Producer de muziek. Tijdens de modeshow vindt ook de diplomering plaats en worden nieuwe producten van Het Atelier geshowd. Het Atelier is een intern bedrijf van het Albeda College, waarin studenten in opdracht van een klant werken aan stukken, of items voor de verkoop. Het Atelier wordt gerund door studenten die hier technieken toepassen die geleerd zijn tijdens de praktijklessen.

De opleiding Mode De opdeling Mode van het Albeda College biedt niveau 2, 3 en 4 aan. Dit zijn geen opleidingen tot modeontwerper, maar de student leert hier kleding en patronen te maken. Veel mensen denken bij mode aan 'shoppen' of modeontwerper worden, maar het werkelijk maken van patronen en het technisch uitvoeren is een zeer belangrijke schakel in het hele proces. Deze opleiding is bedoeld voor studenten die een passie hebben voor mode, maar ze moeten vooral ook technisch aangelegd zijn. De studenten werken altijd in opdracht van een klant en niet zozeer voor hun eigen collectie. Ook het komend jaar starten we met nieuwe groepen. Op dit moment is er voor niveau 2, 3 en 4 nog plek voor studenten met passie en doorzettingsvermogen.


Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

LocatieMaassilo kleine zaal BGMaashaven Zuidzijde 1, begane grond

Try out show 14.30 uur
Avondshow 19.30 uur, inloop 19.00 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Christa Doelman M 06 29 73 63 62

Over het Albeda College:

Het Albeda College is een regionaal opleidingsinstituut voor middelbaar beroepsonderwijs en educatie. Met circa vijftig locaties en 120 opleidingen, waarvan sommige met meerdere uitstroomrichtingen en een aanbod van kortlopende cursussen en contractactiviteiten, zijn we een belangrijk opleidingsinstituut in de regio. Onderwijstrajecten worden samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en deelgemeenten ontwikkeld.