Rotterdam,
12
november
2020
|
14:10
Europe/Amsterdam

Albeda locaties Haastrechtstraat, Lutonbaan, Rosestraat & Weena beloond voor gezondere schoolkantine!

Albeda en Markies catering hebben op de locaties Haastrechtstraat, Lutonbaan, Rosestraat & Weena hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Die inspanningen worden nu beloond. Het Voedingscentrum heeft aan de kantines van deze locaties de zilveren Schoolkantine Schaal 2020-2021 toegekend!

Gezonder aanbod

Om de kantine gezonder te maken is het aanbod aangepast (minder snacks), maar bijvoorbeeld ook de hoeveelheid beleg per broodje en is er altijd water om te drinken beschikbaar. Ten minste 60% van het aanbod bestaat uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Voor studenten is het nu ook extra makkelijk om een gezondere keuze te maken, want die producten liggen vooraan. Door de coronamaatregelen is het aanbod wel wat beperkter, ook omdat het rustiger is op school. Daarnaast mogen vanwege de hygiënerichtlijnen niet alle producten aangeboden worden zoals Albeda en Markies zouden willen (denk aan ‘open presentatie’ zoals een saladebar en ‘front cooking’, waarbij het eten ter plekke in het zicht wordt bereid).

Toekomst

Albeda en Markies hebben de kantines gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor studenten en medewerkers. De gezonde gewoontes die we nu aanleren, nemen we een leven lang mee!
Indien de coronamaatregelen dit toelaten, willen Albeda en Markies uiteindelijk voor alle kantines van Albeda in 2021 de zilveren Schoolkantine Schaal verdienen.

Virtuele schalenparade

Vandaag, op 12 november, organiseert het Voedingscentrum een virtuele schalenparade waarbij ook te zien is hoe Albeda en Markies een van deze zilveren Schoolkantine Schalen ontvangen.

Bekijk de uitreiking Zilveren Schoolkantine Schaal 2020-2021 aan Albeda

Meer over de Gezonde Schoolkantines van Albeda en het Voedingscentrum