Rotterdam,
08
december
2017
|
10:38
Europe/Amsterdam

Albeda locatie De Vloot Maassluis bijt van zich af!

Op maandag 13 november stonden de studenten van de opleiding Beveiliging van Albeda op De Vloot in Maassluis klaar om zich voor te bereiden op de voorlichting 'animale beveiliging' door Andor Security. Een demonstratie waar duidelijk gemaakt werd dat honden kunnen bijdragen aan de beveiliging aan panden, terreinen en personen. Docent Robert Maagdenberg, werkzaam in de beveiliging op evenementen en festivals, heeft dit event georganiseerd. Dappere studenten kropen in de huid van 'een dief'. Vol overgave beten de honden, onder leiding van de animale beveiliger, in het dikke juten pak. "Je voelde de kracht van de hond en je bent weerloos." De hond en zijn animale beveiliger zijn op elkaar ingesteld en vormen een team. De hond doet niets wat zijn baasje niet wil.

De voorlichting en de demonstratie vormden een onderdeel van de lessen beroepenoriëntatie, een lessencyclus waarbij de studenten de mogelijkheid krijgen te snuffelen aan alle aspecten van het beveiligersberoep: evenementenbeveiliging, objectbeveiliging, animale beveiliging, informatie- en persoonsbeveiliging.

Albeda maakt in Maassluis deel uit van het servicecentrum De Vloot, waarin instellingen als Gemiva en Careyn gevestigd zijn. De studenten van de opleiding Beveiliging hadden de bewoners van De Vloot door middel van flyers uitgenodigd bij het animale evenement. Met grote belangstelling hebben de senioren met een kopje koffie en een koekje, aangeboden door de school, voor de deur genoten van dit veiligheidsfestijn. "Ik wist niet dat deze opleiding hier was. Bijzonder interessant. Ik vond het echt fijn dat ik kon komen kijken. Ik hoop snel weer iets van deze studenten te horen", aldus een tevreden buur.