Rotterdam,
13
december
2021
|
20:21
Europe/Amsterdam

Albeda kleurt paars; podcast en terugblik op paarse vrijdag

Afgelopen vrijdag was het Paarse Vrijdag en was het de dag waarop docenten en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit toonden met lhbt+'ers.

Door deze dag paars te kleuren, zetten wij ons in voor seksuele- en genderdiversiteit op Albeda. Met zo veel mogelijk studenten, docenten en andere Albeda medewerkers lieten wij zien dat wij tegen homofobie zijn: dat iedereen recht heeft op een veilige sfeer op school. Of je nu homo, hetero, lesbisch, bi, transgender of daar ergens tussenin zit.

Zo werden op de locatie Vlaardingen paarse armbandjes uitgedeeld en kwam het onderwerp ter sprake tijdens het Nationaal Gesprek over Vrijheid’ met als gast Tweede Kamerlid Sylvana Simons. Ook bestuurders Ron Kooren en Arlène Denissen van het college van bestuur hadden speciaal voor deze dag hun outfits aangepast. Op de locatie Spijkenisse werden supportposters gemaakt in de les en veel studenten en collega’s hadden gehoor gegeven aan de oproep in het paars te komen. Ook de studenten van de Albeda MBO Theaterschool droegen hun steentje bij.

Op Spotify is Albeda Nextpodcast te vinden onder ‘de blauwe tafel’. Daar staat een mooie podcast over het onderwerp Paarse Vrijdag. In deze aflevering gaat Gyzlene Kramer - Zeroual, programmamanager Strategie -en Externe Betrekkingen Albeda, in gesprek met Kimberly Wanga, docent bij de opleiding Pedagogisch Medewerker. Voor mensen zonder Spotify is de podcast te beluisteren via deze link.

Kortom een zeer geslaagde Paarse Vrijdag!

Voor meer informatie over deze Paarse Vrijdag actie kun je contact opnemen met Maaike Scholtes I Projectleider Team Next I [email protected]. Paarse Vrijdag is onderdeel van de strategische programma’s van Albeda. Voor meer informatie over deze programma’s kun je contact opnemen met Gyzlene Kramer-Zeroual | programmamanager Strategie en Externe Betrekkingen | [email protected]