Rotterdam,
28
augustus
2019
|
13:23
Europe/Amsterdam

Albeda is trots op WK-topper Tim

Tim Bienefelt, tweedejaars student Zelfstandig werkend bakker van Albeda Horecacollege, heeft een fantastische prestatie geleverd tijdens WorldSkills 2019. Hij bemachtigde welliswaar geen podiumplek maar behoort wel tot de wereldtop! Dit grote event biedt een podium aan studenten met vaardigheden op topniveau. Nadat Tim tijdens Skillsheroes werd uitgeroepen tot beste mbo-student van Nederland in de categorie Boulanger, reisde hij met dertig nationaal kampioenen naar Rusland om Nederland te vertegenwoordigen tijdens WorldSkills, het ‘WK voor beroepen’, dat van 22 t/m 27 augustus plaatsvond in Kazan.

Een prestatie van formaat
In de finale kreeg Tim gevarieerde opdrachten die binnen een bepaalde tijd uitgevoerd moesten worden. Albeda is trots op Tim en prijst hem voor zijn inspanningen, doorzettingsvermogen en vakwerk. Met de begeleiding van zijn trainer Meester Boulanger Hiljo Hillebrand en vakdocent Cees Bakker heeft hij een prestatie van formaat geleverd! Hiljo Hillebrand vanuit Kazan: “Tim is zo koelbloedig, hij is niet gek te krijgen. De eerste uren leek het net Rico Verhoeven wel. Iedere klap was raak.
De concurrentie lag zo dicht bij elkaar. Dit is echt een fantastische prestatie.” Tim kijkt terug op een geweldige tijd waarin hij enorm veel geleerd heeft. “A once in a lifetime experience, die ik voor geen goud had willen missen’’, straalt de 19 jarige Tim, die alle dagen van de week met brood bezig is.

WorldSkills
Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom vestigt WorldSkills de aandacht op het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Tijdens deze 45-ste editie van WorldSkills streden in Kazan meer dan 1.600 deelnemers uit 60 landen in 56 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland deed mee in 27 vakrichtingen (beroepen). Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainden en begeleidden de deelnemers de afgelopen maanden. In Kazan Expo International Exhibition Centre werden ruim 250.000 internationale bezoekers ontvangen, waaronder internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. Ook Nederland was vertegenwoordigd met een delegatie. Naast het aanmoedigen van Team Nederland, bezochten ze o.a. een leerbedrijf en wisselden zij de laatste kennis uit op het gebied van beroepsonderwijs en vakmanschap.

Albeda

Albeda is een regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.