Rotterdam,
29
maart
2021
|
16:57
Europe/Amsterdam

Meewerken aan de Drive Thru of als host aan de slag in de vaccinatietent. Onze studenten doen volop ervaring op!

Albeda-horecastudenten van cruiseschip ss Rotterdam vinden unieke stage

Sinds kort werken Albeda-horecastudenten van de opleidingen Zelfstandig werkend kok en Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw op cruiseschip ss Rotterdam mee aan de Drive Thru: cruisen op de kade!
Koks en gastheer/gastvrouwen zorgen voor de voorbereidingen en stellen de heerlijkste gerechten samen. Daarnaast worden gastheren/gastvrouwen ingezet als host bij de priklocatie naast het schip.
Met name in de horeca hebben studenten moeite bij het vinden van een geschikte stage. Dankzij deze alternatieve stage doen ze volop ervaring op!

Drive Thru
Drive Thru is een corona-proof experience. Tijdens het wachten op bestelde gerechten, rijd je met de auto door de experience langs verschillende containers op de kade. Deze containers vertellen meer over ‘La Grande Dame’ en haar historie. Een uniek concept waarbij nu ook horecastudenten meedraaien in de keuken en de drive thru, om zodoende bpv-ervaring op te doen.

Priklocatie
Zelfstandig werkende gastheren/vrouwen gaan als host aan de slag in de vaccinatietent op de parkeerplaats van het ss Rotterdam in Katendrecht. Zij zorgen voor een gastvrij ontvangst, wijzen de weg en stellen mensen die ingeënt moeten worden op hun gemak. Tijdens de opleiding is hospitality heel belangrijk. Albeda Horecacollege is trots dat studenten op deze manier kunnen helpen aan een groot maatschappelijk probleem en tegelijkertijd belangrijke facetten van het beroep in de praktijk kunnen toepassen.

Sterke beroepspraktijkvorming
Veel horecabedrijven hebben de deuren moeten sluiten als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Daarmee zijn plotseling ook veel stageplekken komen te vervallen. 
‘’De lockdown heeft de werksituatie op het ss Rotterdam veranderd,'' vertelt docent Marco de Vries. ‘’Een periode lang hebben onze studenten geen stage kunnen lopen. Met deze alternatieve stage kunnen we het tekort aan stageplekken voor onze studenten oplossen en ondanks alle beperkingen en uitdagingen, toch een sterke beroepspraktijkvorming aanbieden.’’

Plek voor studenten zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw
Albeda Horecacollege zoekt voor de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw op cruiseschip ss Rotterdam niveau 3, enthousiaste studenten met passie voor horeca. De opleiding wordt van het begin tot het eind gegeven op de unieke leerwerkplaats: het ss Rotterdam. Voor meer informatie over onze horeca-opleidingen op het ss Rotterdam, neemt u contact op met Cynthia Offermans: [email protected] of via: 06 468 635 20.