Rotterdam,
01
juli
2019
|
11:49
Europe/Amsterdam

Albeda Horecacollege succesvol in actie tijdens de Bols Hotelschool Cup 2019

Albeda Horecacollege, locatie De Vloot, Maassluis, nam woensdag 26 juni deel aan de vakwedstrijd: De Bols Hotelschool Cup.
Ze scoorde het beste van alle mbo’s uit de regio en behaalden landelijk de 2e plaats. Bols organiseerde dit jaar voor het eerst De Bols Hotelschool Cup 2019, een cocktailwedstrijd voor aanstormend mbo en hbo-talent. Hiermee wil Bols de kloof tussen de kennis die het vak vereist en wat er op dit moment op scholen wordt aangeboden verkleinen.

Studenten kregen een ‘blackboxopdracht’ en hebben een cocktail voorbereid rond het thema ‘zomer’. Indy de Zwart en Sebastiaan van Rijen, albedastudenten van de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw bereidden een blackboxcocktail overall, genaamd: ‘Healthy fest’, gezond en een feestje in de mond. Rondom het thema zomer bedachten zij een romantische cocktail: ‘The smokey basterd’, gebasseerd op het verhaal van Tom Cruise. Een cocktail met gember, limoen, bourbon, bols triple sec, electric bitter, gember bier en rook van het kampvuur!

Docent Ferdi Munts, ex manager The Thalia, oud eigenaar Hip Cocktailz en nu gedreven horeca docent bij Albeda Horecacollege vertelt: “Super leuk om studenten te begeleiden naar dit geweldige resultaat! Mooi om geïnspireerd te worden door het bedrijfsleven en tijdens de wedstrijd beoordeeld te worden door de vakjury; Tyron Francisca, Marcantonio Capasso & Lisette IJntema. Het was tot in de puntjes verzorgd’’.

Bartender Edward Nijhoff verzorgde vanuit het bedrijfsleven een workshop waarbij studenten experimenteerden met exotische ingrediënten als tahin, avocado, rode biet en sumac. De wedstrijd werd gehost door Lucas Bols Amsterdam. Studenten van Hotelschool Amersfoort werden eerste en wonnen hiermee de eerste editie.

Recept cocktail ‘Healty fest’

¼ avocado
2 slices mango
20 lime juice
10 lavendel siroop
40 Mezcal
20 Bols elderflower
ijsblokjes

Blend it!

Garnisch: burn rozemarijn, slice of lime en grove zwarte peper