Rotterdam,
13
juli
2021
|
15:49
Europe/Amsterdam

Albeda Horecacollege bedankt BrewDog voor bijzondere samenwerking

De zomervakantie staat voor de deur! We sluiten hiermee een bijzonder schooljaar af. De coronacrisis heeft ons allemaal geraakt. Horecastudenten hadden moeite met het vinden van een geschikte stage. Het ultieme doel was studievertraging voorkomen en dat is gelukt! Dankzij goede relaties met leerbedrijven en de inzet van bpv-coördinatoren, konden veel horecastudenten alsnog aan de slag in de praktijk.

Het bleef een lange tijd spannend voor 40 horecastudenten zonder stage. Gelukkig bood restaurant BrewDog uitkomst door studenten een alternatieve stage aan te bieden. Ervaring opdoen als horecastudent en tegelijk mensen die het moeilijk hebben een lekkere hap voorschotelen. Dat werd het resultaat van een bijzondere samenwerking. Daarnaast volgden studenten bier-wijn en bedieningsworkshops en bezochten zij de Floating Farm, om zo voldoende vaardigheden af te kunnen tekenen.

Na de heropening van de horeca vervolgde enkele studenten hun stage bij de Kroon in Delfshaven, waar Perry van Gils van koffiebedrijf Sococo dit proces begeleidde. Maar zonder de start bij BrewDog was dit niet gelukt. Om hen te bedanken voor hun betrokkenheid en daadkrachtige instelling, bood Jan Rijksen, namens Albeda Horecacollege een cadeaubon aan voor een lunch of diner in één van onze albeda-restaurants. Bedrijfsleider Sam Krebbers was aangenaam verrast. "Wij vinden het belangrijk van betekenis te zijn voor de nieuwe generatie horecamedewerkers. Dat hebben we samen met jullie met veel plezier gedaan. We zijn trots dat jongeren ondanks deze crisis toch voor onze mooie sector blijven kiezen.’’