Rotterdam,
09
oktober
2019
|
09:54
Europe/Amsterdam

Albeda hijst op 11 oktober, Coming Out Day, de regenboogvlag op 50 locaties en lanceert Albeda Pride

Tijdens de week van Rotterdam Pride eind september liepen studenten en medewerkers van Albeda al de pride walk en op 11 oktober, op Coming Out Day, wordt op alle locaties van Albeda de regenboogvlag gehezen. Het college van bestuur van Albeda hijst om 8.30 uur op de locatie Weena 743 in Rotterdam de eerste vlag. Daarna lanceren wij Albeda Pride: een netwerk van collega’s en studenten uit de LHBTQi+ community.

Voor Albeda zijn organisaties en initiatieven zoals Rotterdam Pride en Coming Out Day heel belangrijk omdat zij zich net als Albeda inzetten voor een samenleving waarin iedereen zichzelf mag zijn ongeacht sekse, seksuele geaardheid, genderidentiteit, achtergrond of leeftijd. Albeda is een inclusieve school en iedereen telt mee.

Inclusiviteit en diversiteit is een belangrijk onderwerp in bijvoorbeeld de loopbaan- en burgerschapslessen van Albeda. Binnen deze lessen willen wij onze studenten bewust maken van het grote belang van een inclusieve samenleving waarin iedereen meetelt. Daarom besteden wij veel aandacht aan communicatie en aan hoe je op een respectvolle manier met elkaar omgaat. De spil hierin is het verbinden van de werelden thuis, school, straat en toekomst.

Inclusiviteit is dan ook sterk verankerd in ons onderwijsbeleid en in het HRM-beleid van Albeda. Samen met onze studenten en partners werken wij constant aan een veilige en sterke pedagische school waar iedereen welkom is!

Albeda

Albeda is een regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.