Rotterdam,
08
oktober
2020
|
09:08
Europe/Amsterdam

Albeda hijst de Pridevlag op Coming Out Day!

Vanaf vandaag tot en met maandag wapperen op verschillende locaties van Albeda de regenboogvlaggen. Dit ter ere van Coming Out Day, dat dit jaar op zondag 11 oktober plaatsvindt. Op Coming Out Day wordt aandacht besteed aan het moment dat mensen uit de LHBT+ community openlijk voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomen.

De eerste vlag zal vanmiddag op de locatie Rosestraat worden gehesen door onze studenten en rolmodellen Roxanne en Samet. Zij spraken eerder dit jaar tijdens de Albeda X Identity Talk in de Kunsthal heel openhartig over hun coming-out met andere studenten. 

Inclusieve school
Als inclusieve school, waar iedereen ertoe doet en mag zijn die hij of zij of is, staat Albeda achter deze belangrijke dag van erkenning. Albeda streeft naar een cultuur waar iedereen zichzelf kan zijn en mag zijn. Waar het veilig is om voor je geaardheid of identiteit uit te komen. Wij streven ernaar een veilige omgeving te bieden voor iedereen die hier wilt komen leren of werken, ongeacht zijn of haar seksuele geaardheid, gender, culturele afkomst of leeftijd.

Voor meer informatie over inclusie en burgerschap kun je contact opnemen met de programmamanager Strategie en Externe betrekkingen, Gyzlene Kramer-Zeroual:[email protected]