Rotterdam,
18
februari
2019
|
15:32
Europe/Amsterdam

Albeda Facilitair & Veiligheidscollege en Security Management Group slaan handen ineen

Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst op 15 februari geven Albeda Facilitair & Veiligheidscollege en Security Management Group het startsein voor een langdurige en constructieve samenwerking op het gebied van Veiligheid en Handhaving. De komende vijf jaar wordt samengewerkt aan de aansluiting van onderwijs binnen de beroepscontext, in het belang van de ontwikkeling van studenten Particulier beveiliger en Handhaver toezicht en veiligheid.

Werkervaring opdoen
Studenten van Albeda Facilitair & Veiligheidscollege komen op vaste momenten in contact met SMG. Zo verzorgt SMG rondleidingen, gastcolleges en inspiratiedagen met als doel de samenwerking uit te breiden en verdieping te geven aan de betekenis van veiligheid. In oktober 2018 is reeds gestart met inspiratiedagen waarbij mbo-studenten kennis maakten met Feyenoord en SMG. SMG wil in de toekomst meerdere inspiratiedagen organiseren met één doel: de bijzondere samenwerking uitbreiden en verdieping geven aan de betekenis van veiligheid met studenten uit Rotterdam!

Samenwerking
SMG staat bekend om haar gastvrijheid en veiligheid, wat als een rode draad door de organisatie loopt. Dit sluit mooi aan bij Albeda Facilitair & Veiligheidscollege waar gastvrijheid en veiligheid ook centraal staan binnen de opleidingen. Albeda en SMG zoeken verbinding met relevante, aanvullende branchegenoten in Rotterdam Rijnmond om in het belang van studenten en beginnend beroepsbeoefenaars een relevant platform te vormen. Daarnaast wordt de mogelijkheid onderzocht om samen een leerwerkplaats te realiseren met passende onderwijstrajecten. Beide partijen spreken hun interesse uit voor een nieuw te ontwikkelen leerlijn. Doel is dat kandidaten met een ‘vooropleiding’ bij SMG, instromen in de bbl of bol opleiding Particulier beveiliger op niveau 2 bij Albeda.

Albeda

Albeda is een interconfessioneel en intercultureel regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.