Rotterdam,
25
januari
2018
|
13:25
Europe/Amsterdam

Albeda en STC Group wisselen opleidingen uit in het kader van doelmatigheid

Woensdag 24 januari, tekenden beide onderwijsinstellingen een samenwerkingsovereenkomst met als doel een efficiënter opleidingsaanbod te realiseren in de regio Rotterdam Rijnmond dat ten goede komt aan de kwaliteit van de opleidingen, de studenten en het bedrijfsleven.

Beide onderwijsinstellingen zijn sinds enige tijd in gesprek met elkaar om, in het kader van doelmatigheid, hun opleidingsaanbod af te stemmen. Het betreft de opleidingen Logistiek Teamleider, Logistiek Supervisor en Luchtvaartdienstverlening die door beide onderwijsinstellingen worden aangeboden. Uitgangspunt van de gesprekken was samenwerken om de kwaliteit te verhogen van betreffende opleidingen, beter gebruik maken van voorzieningen en vooral datgene doen waar eenieder sterk in is.

Dit heeft ertoe geleid dat studenten zich voor het schooljaar 2018-2019 niet meer kunnen aanmelden voor deze Logistieke opleidingen bij het Albeda, maar worden doorverwezen naar STC Group. Studenten die zich aanmelden voor Luchtvaartdienstverlening bij STC Group worden doorverwezen naar het Albeda. Op dit moment heeft STC Group 135 mbo-studenten Luchtvaartdienstverlening en 845 die een Logistieke opleiding volgen. Het Albeda heeft 407 studenten Luchtvaartdienstverlening en 175 die één van de betreffende opleidingen Logistiek volgen.

In aanloop naar het cursusjaar 2018-2019 is tevens afgesproken dat de keuzedelen Logistiek en Ondernemen in gezamenlijkheid worden ontwikkeld. Daarnaast wordt er samengewerkt bij het aanvragen van subsidies, waaronder een RIF-aanvraag Logistiek (‘Warehouse of the Future’).

Ron Kooren, voorzitter Albeda: “het Albeda heeft een sterke positie als het gaat om opleiden van luchtvaartdienstverleners. De opleiding beschikt over mooie faciliteiten, waaronder het Aviation Traning Center, waar studenten kunnen beschikken over faciliteiten die de werkelijkheid benaderen, waaronder een eigen vliegtuig. Recentelijk is ook een samenwerkingsovereenkomst getekend met Rotterdam The Hague Airport met als doel om nieuwbouw te plegen op de luchthaven. Studenten worden dan opgeleid in de context van de luchthaven. Realistischer kan niet. De opleiding draagt nu al de naam Albeda Rotterdam The Hague Airport College”.

“STC Group is de grootste logistieke beroepsopleider van Nederland. De logistieke sector staat aan de vooravond van een flinke transitie. We investeren de komende jaren daarom fors in de opleidingen en in de ontwikkeling van een Living Logistics Lab. Dit is een inspirerende omgeving op de Waalhaven waarin onze vmbo-leerlingen en mbo- en hbo-studenten en bedrijfsleven kunnen experimenteren, innoveren en samenwerken. Daarmee zorgen we er voor dat studenten optimaal voorbereid worden op de logistieke wereld van morgen”: volgens Frits Gronsveld, voorzitter STC Group.

Over Albeda

Albeda is een interconfessioneel en intercultureel regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving, met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.