Rotterdam,
14
april
2022
|
09:11
Europe/Amsterdam

Albeda en Sportbedrijf Rotterdam pakken tekort zwemonderwijzers aan

Er is een groot tekort aan gekwalificeerde zwemonderwijzers in de regio Rotterdam. Daarom slaan Albeda Sportcollege en Sportbedrijf Rotterdam de handen ineen. Samen bieden ze een nieuw en uniek éénjarig leerwerktraject (BBL) aan voor toekomstige zwemonderwijzers. Het doel? Zorgen dat er kwalitatieve zwemlessen dichtbij huis zijn, nu en in de toekomst.

Het leerwerktraject
“We vinden het belangrijk om met deze samenwerking snel een oplossing te bieden voor het tekort aan zwemonderwijzers. Het kan en mag niet zo zijn dat met name kinderen geen zwemles kunnen krijgen. Daarom moeten we alles op alles zetten om het tekort terug te dringen. Met deze leerwerkbanen zorgen we ervoor dat we mensen in één jaar opleiden tot gediplomeerd zwemonderwijzer”, leggen directeur Ronald van Ombergen van Sportbedrijf Rotterdam, Gaby Vink en Maike Kooijman, directie van Lifestyle Sport en Entertainment van Albeda, gezamenlijk uit.

Deelnemers die het traject starten volgen één dag onderwijs bij Albeda Sportcollege en krijgen een betaald jaarcontract van 24 uur bij Sportbedrijf Rotterdam. De deelnemer gaat 16 uur per week aan de slag bij één van de tien zwembaden van het Sportbedrijf. Uiteraard met de intentie dat hij of zij er na afronding van de opleiding kan blijven werken als zwemonderwijzer. De opleiding start in september 2022. De werving en selectieprocedure vindt voor de zomervakantie plaatst. Na het succesvol doorlopen van het leerwerktraject ontvangen de deelnemers het MBO-diploma Dienstverlening Sport en Recreatie (Zwemonderwijzer).

Samenwerking Albeda en Sportbedrijf Rotterdam
Het nieuwe leerwerktraject voor toekomstige zwemonderwijzers is onderdeel van de reeds bestaande  samenwerking tussen Albeda en Sportbedrijf Rotterdam. In september 2021 tekenden beide partijen een strategische overeenkomst om mensen meer in beweging te krijgen én te houden. Die overeenkomst bestaat uit vier programmalijnen. Het nieuwe leerwerktraject is onderdeel van de programmalijn ‘het verbinden van de arbeidsmarkt en het onderwijs’.

Voor meer informatie over het leerwerktraject tot zwemonderwijzer klik hier.
 


logo albeda

Logo Sportbedrijf

 

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Rob de Roon, Albeda Sportcollege

Mobiel 06 - 52 79 77 46

Mail [email protected]

 

Ben Hoogwerf, Sportbedrijf Rotterdam

Mobiel 06 – 834 908 71
Mail [email protected]

Albeda

Albeda is een regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.