Rotterdam,
14
oktober
2021
|
12:23
Europe/Amsterdam

Albeda en Heads Academy starten flexibel kappersonderwijs

Albeda Beauty & Fashioncollege en particuliere opleider Heads Academy werken samen aan flexibel kappersonderwijs voor volwassenen. Kappers die hun vaktechniek willen verbreden of verdiepen en mensen die een carrièreswitch overwegen kunnen vanaf volgend jaar één of meerdere modules kiezen. De opleiders willen dat een module straks met een officieel mbo-certificaat is af te sluiten. De scholen spelen hiermee in op de wens van de overheid om het mbo-aanbod toegankelijker te maken voor werkenden en werkzoekenden. 
 
Op dit moment bieden Albeda en Heads Academy al kappersopleidingen aan in de beroeps opleidende leerweg (bol) en de beroeps begeleidende leerweg (bbl) in het mbo. Voor de flexibele opleidingen is door de overheid de term ‘derde leerweg’ bedacht. Flexibel kappersonderwijs betekent dat deelnemers zelf een module kiezen en die kunnen volgen in hun eigen tempo. De opleiding kan betaald worden door de werkgever, de deelnemer zelf of een externe partij en wordt afgesloten met een examen.

Albeda en Heads Academy ontwikkelen per module nieuw lesmateriaal, dat beschikbaar komt onder de naam Headlab. Het lesmateriaal is actueel en geschikt voor de volwassen doelgroep en zal via een online platform te benaderen zijn.

Door alle modules te volgen en succesvol af te sluiten bereik je uiteindelijk hetzelfde diploma als met de bol- en bbl-opleidingen. In september 2022 zijn alle modules klaar.

Albeda en Heads Academy ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst al in april 2021 in de schoolsalon van Albeda in Maassluis.

Foto vlnr:
Bianca Hellenthal, ontwikkelaar en projectleider team Haarverzorging (Albeda)
Simone Fredriksz, CvB-lid Albeda
Angelica de Gans, onderwijsleider team Haarverzorging (Albeda)
Renate van Laerhoven, eigenaar Heads Academy
Gaby Vink, directeur cluster Lifestyle, Sport & Entertainment (Albeda)

Albeda

Albeda is een regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.