Rotterdam,
06
juli
2021
|
10:09
Europe/Amsterdam

Albeda en Giovanni van Bronckhorst Foundation intensiveren samenwerking voor extra stageplekken

Albeda en de Giovanni van Bronckhorst Foundation werken al een tijd samen. Afgelopen jaar werd duidelijk dat het voor de studenten van Albeda door Corona steeds lastiger werd om een goede stageplek te vinden. Albeda en de Van Bronckhorst Foundation hebben mede daardoor de handen ineengeslagen om te bekijken hoe de samenwerking verder geïntensiveerd kon worden.

De Giovanni van Bronckhorst Foundation
De Giovanni van Bronckhorst Foundation biedt jaarlijks aan zo’n 450 kinderen tot 12 jaar, voornamelijk uit Rotterdam-Zuid, een intensief coachings-, scholings- en sportprogramma gedurende een periode van vijf maanden. De kinderen worden gestimuleerd om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. De begeleiding van de coach zorgt ervoor dat de kinderen toekomstgericht werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor maken de kinderen sprongen in hun zelfbewustzijn en hun zelfvertrouwen, waardoor ook hun schoolprestaties vooruit gaan. Een heel leuk en uniek leerconcept. Tevens wordt met een speciale coach ook aan de ouders gedacht middels een ouderbetrokkenheidsprogramma. Voor deze intensieve programma’s zijn veel begeleiders nodig. De van Bronckhorst Foundation en Albeda hebben gekeken hoe nog meer studenten hier een rol in kunnen spelen.

Fatima: “Ik vind de manier van lesgeven leuk omdat coaching, onderwijs en sport gemixt is. Ik heb een band met de kinderen opgebouwd en dat geeft mij een goed gevoel”

Studenten moeten vooral veel kunnen leren
Jacqueline Jonkhart, directeur van de Van Bronckhorst Foundation: “Natuurlijk is het fijn om extra ondersteuning te hebben. Maar we vinden het vooral ontzettend belangrijk dat de studenten bij ons veel leren. We willen dat elke student na zijn of haar stage de deur uit gaat met een goede bagage en tevreden terugkijkt op de stage. We steken daarom heel veel energie in de begeleiding. Studenten van de opleiding Sociaal werk worden begeleid door een coach, studenten van de opleiding Onderwijsassistent worden begeleid door een docent en studenten Sport & Bewegen worden begeleid door een sportdocent.”

Hicham: “Het is een andere vorm van lesgeven dan op de basisschool. Ik vind het persoonlijk minder saai en heel dynamisch! Daarbij is het altijd gezellig en je merkt dat de kinderen het zelf ook heel leuk vinden!”

Hartverwarmend
Jacqueline vervolgt: “Afgelopen week kwam onze stagiaire Daphne binnenlopen met de vraag of iemand kon helpen om wat spullen uit de auto te halen. Bij de auto aangekomen zien we dat de auto helemaal volgestouwd is met ballonnen en pakketjes. Daphne had voor alle medewerkers een ballon met een persoonlijke bedankje op een kaartje en voor alle kinderen een pakketje met wat lekkers en ook een persoonlijke boodschap, dat ze echt trots is op de kinderen, dat ze zoveel talenten hebben en vooral in zichzelf moeten blijven geloven. Daar krijg je op zo’n moment gewoon kippenvel van, zo hartverwarmend. En dat is nou precies wat ik bedoel. Een topstage met een blije student die veel geleerd heeft en hele blije kinderen.”

Met Albeda Sportcollege is inmiddels een samenwerkingsovereenkomst afgesloten waarmee jaarlijks een groep studenten gegarandeerd is van een langdurige en kwalitatief goede stageplek. Het betreft een mix van niveau 2, 3 en 4 studenten, wat wederom voordelen biedt. De niveau 4 studenten leren bijvoorbeeld de niveau 2 studenten te begeleiden. En een student die doorstroomt naar een hoger niveau of een volgend leerjaar, krijgt steeds nieuwe en uitdagendere taken.

Extra opleidingen
De bedoeling is om ook plekken in te ruimen voor studenten van andere opleidingen. Denk aan marketing & communicatie. Nu de versoepelingen een feit zijn komt er bijvoorbeeld weer ruimte om evenementen te organiseren. Studenten kunnen in een stage helpen met het maken van draaiboeken en de organisatie van deze evenementen.

Studenten van Albeda Sportcollege die nog wat extra stage-uren kunnen gebruiken draaien in de zomervakantie mee met de Summerschool van de Giovanni van Bronkhorst Foundation.

Meer weten over de Giovanni van Bronckhorst Foundation? Ga naar de website.