Rotterdam,
06
oktober
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Albeda-docent Nikki Kruijer is Rotterdamse mbo-Leraar van het jaar

In de categorie mbo heeft de jury van de verkiezing Rotterdamse Leraar van het Jaar gistermiddag uit de top drie van kandidaten - deze editie alle drie van Albeda - Nikki Kruijer gekozen. Deze jonge docente van 25 jaar werkt bij Albeda Facilitair & Veiligheidscollege, waar ze les geeft bij de opleiding Facilitaire Dienstverlening.

Nikki: “Ik had echt niet verwacht dat ik genomineerd zou worden. Toen ik van de gemeente een telefoontje kreeg dat ik door was naar de top drie, was ik sprakeloos. Aan de andere kant van de lijn vroegen ze op een gegeven moment ‘Ben je er nog?’. En dan nu winnen is helemáál bizar. Wat ik goed vond in het jurygesprek was dat het echt over de brede competenties van de docent ging. Maar het was soms ook ingewikkeld, hoor, er zaten lastige vragen bij.

Ik ben een zij-instromer en kom uit de facilitaire dienstverlening. Toevallig heb ik de week vóór het jurygesprek mijn pedagogisch-didactisch getuigschrift behaald. Afgelopen vrijdag heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen. En nu dan vandaag Leraar van het Jaar: het is even één groot feest nu!”

Alle 61 Albeda-docenten die dit jaar door hun studenten of collega’s genomineerd zijn, worden uitgenodigd voor een lunch met het college van bestuur van Albeda.

Over Albeda

Albeda is een interconfessioneel en intercultureel regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving, met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.