Rotterdam,
13
februari
2020
|
09:32
Europe/Amsterdam

Albeda College Economie & Ondernemen-partner Kloosterboer winnaar ‘beste MKB Leerbedrijf 2019’

Op dinsdag 11 februari is Kloosterboer BV ‘Coolport’, een logistiek dienstverlener gevestigd in Rotterdam, door MKB Rotterdam Rijnmond verkozen tot ‘beste MKB Leerbedrijf 2019’. Het leerbedrijf, dat in de bbl-leerweg een belangrijke partner is van Albeda College Economie & Ondernemen, levert vanuit haar maatschappelijke taak een inhoudelijke bijdrage aan het onderwijs en werd om die reden door het college voorgedragen.

Toegevoegde waarde
Wethouder Moti van Werk en Inkomen reikte de prijs uit in het WTC en las een deel van het juryrapport voor: “Het bedrijf ziet toegevoegde waarde in stagiaires en neemt deze aan, van mbo tot universitair niveau. Kloosterboer geeft actief voorlichting, eerlijk advies over loopbaanoriëntatie, lezingen en organiseert rondleidingen en snuffelstages. Achterliggend doel is studenten een juiste keuze voor een opleiding te laten maken. Het enthousiasme spat er bij de praktijkopleiders van af. Aan de slag gaan bij Kloosterboer is geen must, maar de ervaring leert: 25% van de medewerkers op Cool Port is via een stage binnengekomen.” Ook vorig jaar won een bedrijf dat aangedragen werd door Albeda College Economie & Ondernemen.

Over de verkiezing
De verkiezing ‘beste MKB Leerbedrijf’ wordt jaarlijks georganiseerd door belangenbehartiger voor ondernemers in de regio MKB Rotterdam Rijnmond. Dit jaar nomineerde het gehele mbo onderwijsveld uit Rotterdam leerbedrijven. Naast Kloosterboer, welke voorgedragen werd door Cobie Scheffers uit het team BBL Handel, Commercie en Logistiek aan de Spinozaweg, werden ook andere leerbedrijven door de colleges van Albeda, Grafisch, STC , HMC en Zadkine voorgedragen voor de nominatie. Bbl-student Mikky van Kooten is werkzaam bij Kloosterboer en is zeer tevreden over de begeleiding die hij krijgt bij zijn leerbedrijf en de begeleiding door zijn BPV-docente Cobie Scheffers.

Seminar
De verkiezing ‘beste MKB Leerbedrijf 2019’ was onderdeel van een seminar over de beroeps begeleidende leerweg (bbl). Panelleden en aanwezigen discussieerden over de toekomst van de bbl in het mbo onderwijs. “Wees lief voor je stagiaires want over een paar jaar zijn ze je leidinggevende”, sprak een van de deelnemers uit. Voorzitter van MKB Nederland Jacco Vonhof hield een gloedvol betoog waarin hij aangaf dat de BBL niet weg te denken is uit het Nederlandse onderwijs. Meer dan 150.000 studenten (op een totaal van 500.000) schrijven zich jaarlijks in voor een dergelijke opleidingsroute in het MBO. Vonhof gaf aan dat een dergelijke onderwijsvorm ook heel goed past in het concept van een leven lang leren.

Over Kloosterboer

Kloosterboer is een internationaal familiebedrijf dat in 1925 in IJmuiden is opgericht. Met vestigingen in 16 landen is de locatie ‘Kloosterboer Cool Port’ in de Waalhaven van Rotterdam sinds 2017 in bedrijf. Deze vestiging verzorgt de opslag en transport van temperatuur gecontroleerde voedselproducten en verwerkt producten voor haar klanten.