Rotterdam,
10
april
2017
|
16:11
Europe/Amsterdam

Albeda beleeft een geweldige NN Rotterdam Marathon

Zestig Albeda-lopers hebben zondag een geweldige prestatie geleverd tijdens de 37ste NN Rotterdam Marathon. Ruim honderd studenten van Gezondheidszorg, Beveiliging en Facilitair hebben meegewerkt bij de dopingcontrole, het verkeer regelen, signing en de drankposten. Unieke stagemomenten waar TV Rijnmond veel aandacht aan heeft besteed.

De dag stond in het teken van de uitzonderlijk hoge temperatuur, veel deelnemers hadden last van de warmte. Volgens de organisatie zijn er dit jaar meer lopers uitgevallen dan vorig jaar vanwege de hitte. Vorig jaar liepen 900 mensen de marathon niet uit maar dit jaar zijn er 1322 mensen voortijdig uit het parcours gestapt.

Professionele atleten
Het aantal lopers dat zich voor het evenement had ingeschreven was 14.387. Van hen hebben 13.065 de eindstreep gehaald. De Keniaan Marius Kimutai legde de 42,195 kilometer af in een tijd van 2.06.04. Hij was vooraf getipt als één van de favorieten. Bij de vrouwen kwam Meskerem Assefa uit Ethiopië als eerste over de finish. Zij zette een tijd van 2.24.18 neer in Rotterdam. Dat was voor Assefa een persoonlijk record..

Bijna een miljoen toeschouwers leefden langs het parcour hartstochtelijk mee en juichten de lopers naar de eindstreep. Het was een mooie sportieve dag. We kijken uit naar de 38ste editie.

Klik hier voor de fotoreportage van de aanloop naar de marathon en van de marathon zelf.