Rotterdam,
06
april
2021
|
10:48
Europe/Amsterdam

Albeda & KomKids bundelen krachten in basistraining Voorschoolse Educatie

Tijdens deze periode van lockdown in de kinderopvang ontwikkelden Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk en KomKids kinderopvang in sneltreinvaart samen een nieuwe basistraining Voorschoolse Educatie (VE). De eerste lichting medewerkers van KomKids is begin dit jaar met de training gestart.

“Toen onze samenwerkingspartner KomKids kinderopvang vroeg om in korte tijd deze training voor hun medewerkers neer te zetten, zijn wij natuurlijk meteen de uitdaging aangegaan! Binnen een maand hebben we een digitale leeromgeving voor cursisten gebouwd, docenttrainers benaderd en afspraken met de GGD gemaakt rondom certificering. Het resultaat is een goed op maat te maken basistraining Voorschoolse Educatie met een eigen Albeda-certificaat, wat voldoet als basis-VE-training volgens de wet IKK.”, vertelt Korine Gilijamse, onderwijsleider Albeda-locatie Vlaardingen.

Voorschoolse educatie

Voorschoolse educatie is onderdeel van het onderwijsachterstandenbeleid van de Nederlands overheid. Het doel is om peuters met een mogelijke (taal)achterstand beter voor te bereiden op de basisschool en er voor te zorgen dat kleuters zonder achterstand naar groep 3 kunnen. De lockdown in de kinderopvang bood een kans om de medewerkers van KomKids kinderopvang hierin bij te scholen.

Albeda-certificaat conform wet IKK

De basistraining VE is een nieuwe training van Albeda. In de training staat het ontwikkelingsgericht werken in de voorschoolse educatie centraal.

Partners in onderwijs

KomKids kinderopvang en Albeda zijn al langer succesvol als partners in onderwijs. Samen hebben de organisaties één doel: meer goed geschoolde pedagogisch medewerkers op de arbeidsmarkt brengen. Een ander voorbeeld hiervan is de ‘Praktijkroute’. Een mbo-opleidingstraject waarbij studenten direct in de praktijk worden opgeleid tot (Gespecialiseerd) Pedagogisch medewerker. Vanaf het begin van de opleiding zijn de studenten vier dagen per week aan de slag in een vestiging van KomKids en volgen ze 1 dag les op de Albeda-locatie in Vlaardingen.

 

Albeda

Albeda is een regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.