Rotterdam,
07
juli
2017
|
15:39
Europe/Amsterdam

Aanwezigheid wordt gevierd bij twee klassen Luchtvaartdienstverlener

Op 6 juli vond de tweede editie van de uitreiking aanwezigheidsbokaal plaats in het Aviation Training Centre. 10 klassen deden mee aan de strijd om de aanwezigheidstrofee. De klas met het hoogste aanwezigheidspercentage van het afgelopen schooljaar wordt beloond met de felbegeerde en dik verdiende aanwezigheidsbokaal. Met maar liefst een aanwezigheidspercentage van 94% kwamen verrassend genoeg twee klassen als winnaars uit de bus.

Trots
Ed van Loenen, docent en verzuimmedewerker opent de bijeenkomst en vertelt meteen dat het hele docententeam ongelofelijk trots is op de behaalde resultaten. ‘’Het is tot het laatste moment spannend gebleven en ik ben blij dat jullie het onderwerp ‘verzuim’ serieus aanpakken. Op school bereiden we studenten voor op het bedrijfsleven. We verwachten dat je je conformeert aan dat werkveld. Aanwezigheid op school moet net zo belangrijk zijn als op je werkplek”.

Mooi initiatief
Vervolgens was het de beurt aan branchedirecteur Bertho Rombout om de groep toe te spreken en de bokaal uit te reiken. “Binnen jullie opleiding ligt een goede basis op het gebied van verzuim en voorkomen hiervan. Dit initiatief juich ik toe. Het onderwerp leeft binnen de opleiding en draagt eraan bij het verzuim nog verder terug te dringen. Ik ben dan ook ongelofelijk trots om jullie te vertellen dat de klassen LVD 3E 1A en LVD 4N 1A van Alberto Omar Alvarez en Mireille van Woerkom/Ellen Beckers met een percentage van maar liefst 94% over een heel schooljaar de winnaars zijn’’.

Belonen werkt
12 studenten van de opleiding werden extra verrast vanwege een aanwezigheidspercentage van 100%. Sven zit in het 1e jaar van de opleiding en vindt dit een positieve manier om met verzuim om te gaan. “Door deze beloning en onderlinge competitie word je extra gemotiveerd om te komen. Het is belangrijk aanwezig te zijn, zo mis je de lesstof niet en loop je geen achterstand op. Belonen werkt vaak beter dan straffen”.