Rotterdam,
23
juni
2016
|
12:21
Europe/Amsterdam

Aanwezigheid wordt beloond bij Luchtvaartdienstverlener

Op 21 juni stonden de studenten van de opleiding Luchtvaartdienstverlener in het Aviation Training Centre vol spanning te wachten op de einduitslag: welke klas heeft afgelopen schooljaar het hoogste aanwezigheidspercentage en wint de felbegeerde aanwezigheidstrofee?

Tijdens de uitreiking sprak onderwijsleider Daphne den Arend de aanwezigen toe: “De beker staat al enige tijd te pronken. Tien klassen, de slb-ers en de verzuimcoördinatoren gingen er vol voor! De motivatie was hoog een het doorzettingsvermogen was groot. Het geeft de juiste beroepshouding aan wat in het toekomstige werk heel belangrijk is. Docente en slb-er Mireille van Woerkom was ervan overtuigd dat haar klas zou winnen en terecht! Klas LVD3E1A is met een aanwezigheidspercentage van 90% de winnaar van 2015/2016 geworden.”

Namens het cvb was Anky Romeijnders aanwezig om de aanwezigheidstrofee te overhandigen aan de klas. “Het is een prachtig initiatief. Met deze competitie maak je aanwezigheid belangrijk. Het is een mooie en positieve kijk op hoe je met verzuim om kunt gaan!”

De studenten Joelle, Calvin, Quinty, Hester, Debby, Amber en Hussain werden door Daphne en Anky extra in het zonnetje gezet. Zij waren afgelopen schooljaar 100% aanwezig!

Binnen de opleiding Luchtvaartdienstverlener ligt er een goede basis op het gebied van verzuim en het voorkomen hiervan. Maar het kan altijd beter! Hoe krijg je nog meer grip op de aanwezigheid van studenten? Daphne den Arend en haar team kwamen met idee om studenten te belonen met een aanwezigheidstrofee. “Alle klassen van de opleiding Luchtvaartdienstverlener deden mee en elke onderwijsperiode werd de tussenstand bekend gemaakt. Het was een spannende strijd!”

Bekijk de beelden van de uitreiking op http://myalbum.com/album/U8p9QEdbkRb6