Rotterdam,
19
april
2022
|
16:38
Europe/Amsterdam

AanDeBak-garanties uitgereikt aan Albeda-studenten van zorg en pedagogisch werk

De eerste 15 studenten van de opleidingen Pedagogisch werk, Mbo-verpleegkundige en Verzorgende-IG van Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk en Albeda Zorgcollege, kregen afgelopen week een AanDeBak-garantie! De overige studenten ontvangen hun garantie via de post.

Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ)
De AanDeBak-garantie is een baangarantie voor jongeren uit Rotterdam Zuid (postcodegebied 3071 -3089). De garanties zijn onderdeel van het project BRIDGE, een langlopend project van Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ), met als doel opleidingskeuzes van jongeren in Rotterdam Zuid in lijn brengen met de vraag vanuit de arbeidsmarkt.

Feestelijke overhandiging
De feestelijke overhandiging van de AanDeBak-garantie, in de vorm van een certificaat, vond plaats op maandag 11 april jl. in theater Zuidplein. De studenten namen het certificaat in ontvangst uit handen van Thomas Ebeltjes (projectmanager van Nationaal Programma Rotterdam Zuid/ NPRZ) en werkgevers uit de kinderopvang en de zorg, waaronder Arnold Roggeveen (deRotterdamseZorg), Els Maasdam (KindeRdam/De HefGroep) en Richard de Wit (Kiddoozz). Voor de studenten was er nog een leuke verrassing in de vorm van een ‘Albeda-goodiebag’!

Win-win situatie
Voor de jongeren is het werk in de zorg en de kinderopvang aantrekkelijk en het biedt goede perspectieven voor hun toekomst. Bovendien zijn de studenten met het AanDeBak-garantie certificaat bij afronding van hun studie ook nog eens verzekerd van hun eerste baan in de zorg of de kinderopvang, bij een van de deelnemende organisaties! Voor de zorg en de kinderopvang biedt dit de mogelijkheid om te werken aan een continue en goede instroom van nieuwe medewerkers in hun sector. Zo snijdt het mes dus aan twee kanten!

Dicle, studente van de opleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang: 
Ik heb deze opleiding gekozen omdat ik het contact met kinderen zo leuk vind. Een baan was van later zorg, maar het geeft me nu wel een heel gerust gevoel, dat ik zeker weet dat ik na mijn opleiding ook echt aan de slag kan in de kinderopvang!'

Ruveyda, ook studente pedagogisch werk: ‘Ik wilde altijd al met kinderen werken. Op mijn stage merk ik dat ik zelfs in een korte tijd al een band met hen opbouw. Dat vind ik super leuk om te zien! Ik ben ook erg blij ben met het certificaat, want zo weet ik zeker dat ik straks een baan kan vinden en met de kinderen kan blijven werken.

Kinderopvangorganisaties met AanDeBak-garantie
Er zijn 10 kinderopvangorganisaties die jongeren op Zuid een baangarantie bieden: kinderopvangorganisaties met AanDeBak-garantie

deRotterdamseZorg 
deRotterdamseZorg is een vereniging van 32 zorg- en onderwijsorganisaties in de regio van Rotterdam. Samen zorgen zij in de regio Rotterdam Rijnmond voor voldoende medewerkers: overzicht van werkgevers uit de zorg met AanDeBak-garantie

Bekijk hier de video over de uitreiking in theater Zuidplein.