Rotterdam,
13
januari
2022
|
11:20
Europe/Amsterdam

5 topopleidingen bij de Albeda MBO Theaterschool

De Keuzegids MBO 2022, een onafhankelijke studievergelijker, heeft maar liefst 5 opleidingen van de Albeda MBO Theaterschool bekroond met het kwaliteitszegel Topopleiding. Het gaat om de opleidingen Acteur, Musicalperformer, Mediavormgever, Allround podium- en evenemententechnicus licht en geluid en het Excellentiejaar technische productie podium & rigging. Het kwaliteitszegel topopleiding wordt toegekend aan opleidingen die meer dan 75 punten scoren op een totaal van 100 punten en daarmee 4,5 tot 5 sterren krijgen. Deze beoordeling wordt gebaseerd op studiesucces en de tevredenheid van studenten over hun opleiding.

Uiteraard zijn wij er ontzettend trots op dat naast de acteursopleidingen, die tot nu toe al 8 keer topopleiding waren, nu ook onze andere opleidingen deze erkenning krijgen. Dit is te danken aan de grote inzet en gedrevenheid van onze studenten, collega’s, partners in het werkveld en alle andere betrokkenen die dagelijks bezig zijn met het bieden van het beste onderwijs en begeleiding. Dit alles wordt mogelijk gemaakt vanuit het beleid van Albeda, waarbij de student centraal staat, de teams aan zet zijn en gezamenlijk een optimaal leer- en werkklimaat gerealiseerd wordt.

“Het predicaat Topopleiding bevestigt dat de wijze waarop we het onderwijs en de begeleiding vormgeven en uitvoeren de studenten aanspreekt en hen succesvol laat zijn. Deze koers zetten we voort en succesfactoren gaan we delen met andere opleidingen, aldus clusterdirecteur Gaby Vink”.

“Ik ben ontzettend trots op de erkenning van onze studenten en de waardering die zij uitspreken over onze opleidingen. Dit is waarvoor wij het doen en waarvan wij denken dat dit onze kracht is, aldus onderwijsleider Debbie van Dishoeck”.

De Albeda MBO Theaterschool heeft een eigen Theatergezelschap Vers Vlees waarbinnen alle opleidingen praktijkgericht samenwerken. Zij maken hierin creatieve en innovatieve producties. Deze - en volgende week presenteren studenten hun eigen werk in een reeks van 30 boeiende solo – performances. 19 technici, 15 vormgevers en 30 acteurs zorgen er samen voor dat deze optredens te zien zijn . De solo’s worden online gestreamd en zijn te volgen via: https://www.youtube.com/watch?v=ATDx8maxqTg.

Albeda

Albeda is een regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.