Rotterdam,
22
maart
2021
|
14:03
Europe/Amsterdam

25 maart online event Albeda Next met Nasrdin Dchar

Stay connected is de titel van het volgende online event van Albeda Next op 25 maart. Albeda Next wil ontmoeting en verwondering bij studenten van Albeda stimuleren. Acteur Nasrdin Dchar (ook bekend als ‘Potlood’ in de serie Mocro Maffia) zal tijdens het event een inspiratietalk houden. In zijn nieuwe voorstelling zoekt hij op zijn eigen, persoonlijke manier, naar grip op de chaos van dit jaar. Wat gaan we van 2020 nooit meer vergeten? En gaat het de wereld en ons écht veranderen? Hierover gaat hij met studenten in gesprek en zal hij het belang van ‘in verbinding blijven’ benadrukken.

Workshops FunX

Ook kunnen studenten op 25 maart een workshop volgen van FunX. Aminanta Minte gaat met studenten in gesprek over Inclusie in de media. Iedereen kan op zijn of haar manier racisme de wereld uit helpen en meer diversiteit stimuleren. In deze workshop leren de studenten hoe ze impact kunnen maken. De studenten kunnen ook kiezen voor de workshop van Carina Fernandez over het starten van ‘jouw eigen revolutie’. Hoe kun je, ook na de verkiezingen, actief verandering bevorderen. Carina geeft in deze workshop een kijkje in de wereld van activisme en hoe je daar je eigen draai aan kunt geven.

Samen doorpakken

Gyzlene Kramer-Zeroual, Programmamanager strategie en externe betrekkingen, is een van de drijvende krachten achter Albeda Next: “Het is heel mooi om te zien dat onze sprekers tijdens deze events ook op afstand en digitaal met hun energie studenten weten te raken en inspireren. We proberen samen met FunX en onze programma’s de studenten te laten zien dat we krachtig en samen met elkaar moeten doorpakken en ons niet laten kisten door een pandemie. We blijven inspireren en elkaar ook digitaal ontmoeten.”

Albeda

Albeda is een regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.