Rotterdam,
30
september
2019
|
09:02
Europe/Amsterdam

150 Albeda-studenten leren en werken tijdens De Nationale Taptoe in Ahoy

Studenten van de opleidingen Medewerker financiële administratie en Medewerker secretariaat en receptie hebben de organisatie van De Nationale Taptoe ondersteund in het weekend 27 tot en met 30 september in Ahoy. De Nationale Taptoe is één van de meest vooraanstaande militaire taptoes in de wereld. In een spectaculaire show met een diversiteit aan muziek en lichtshows werken militaire orkesten samen met artiesten en groepen uit binnen- en buitenland. Zaterdagavond was er hoog bezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en minister Bijleveld.

Samenwerking Ahoy
Klaas Hoogerwerf van de organisatie Ahoy werkt al veertien jaar samen met Albeda. En de samenwerking bevalt zo goed dat er dit jaar 150 eerstejaars studenten niveau 2 zijn ingezet om de organisatie te ondersteunen. De studenten ontvangen de bezoekers, geven informatie en wijzen of brengen de bezoekers naar hun zitplaatsen. Klaas beoordeelt de studenten op gastvriendelijkheid en een pro-actieve houding.

Best eng
Jurnalisa is 16 jaar en vertelt:  “Ik vind het echt eng om straks al die mensen te woord te staan, ik ben bang dat ik ze de verkeerde plek aanwijs. Ik heb al heel goed gekeken hoe de rijen en stoelen genummerd zijn. Maar ik vind het ook goed om dit te doen, ik wil later jurist worden en hier leer ik om mensen aan te spreken, ik ben best onzeker dus voor mij is het goed om dit te oefenen”.

Leren in de praktijk
Carla Chappell, onderwijsleider Albeda College Economie & Ondernemen op het Weena geeft aan dat dit een mooie kans voor de studenten is om een aantal vaardigheden te ontwikkelen. Carla: “waar kan je beter leren dan in de praktijk en wat een bijzonder evenement is dit? Veel studenten hebben nog nooit eerder gewerkt en komen ook niet op dit soort evenementen. Een onderdeel van het lesprogramma is het ontvangen van bezoekers. Met dit grote en dynamische evenement kunnen de studenten heel goed oefenen en leren. De communicatieve en sociale vaardigheden zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding en als ze dit goed beheersen hebben zij een betere kans op werk. De studenten moeten weten hoe het is om met bezoekers en gasten om te gaan, dat moet je voelen! Ze moeten zich ook bewust worden van het feit dat het niet allemaal leuk is, ze moeten bijvoorbeeld lang staan op dezelfde plek en naar instructies van vreemden luisteren. De meeste studenten vinden het spannend maar ook een geweldige ervaring en willen er het volgende jaar weer bij zijn. We gaan bekijken of we tijdens dit soort evenementen direct kunnen examineren. Dat zou fantastisch zijn”.