Rotterdam,
23
april
2019
|
14:51
Europe/Amsterdam

13e Albeda prestatieloop weer groot succes

Op donderdag 18 april hebben de studenten van Albeda Sportcollege zich weer letterlijk in het zweet gewerkt tijdens de 13e editie van de Albeda Prestatieloop. De Prestatieloop vond plaats op en rondom het sportterrein van voetbalclub BVCB en het Lage Bergse Bos.

Ook dit jaar was er door de organisatie weer een uitdagend parcours uitgestippeld met gevarieerde ondergronden en onverwachte wendingen. De temperatuur bereikte rond het middaguur zo’n 21 graden wat zorgde voor een aantal laatste zware kilometers.Alle studenten en docenten van Albeda Sportcollege waren actief betrokken bij het evenement. Als deelnemer aan de loop, als begeleider of met een specifieke trainingsopdracht. Vooraf konden de lopers worden gemasseerd door de studenten van het keuzedeel sportmassage.200 vmbo-leerlingen hadden zich op het sportterrein verzameld voor de 5 km loop. Het betreft hier uitsluitend leerlingen uit sportklassen en/of sportieve leerlingen van de vmbo scholen. Ruim 530 Albeda studenten en docenten liepen de 10 km. In totaal passeerden er zo’n 730 deelnemers bezweet de finishlijn.

Warming up door studenten Dansinstructeur
Voorafgaand aan de loop werd gestart met een gezamenlijke warming-up. Deze werd verzorgd door de studenten van de opleiding Dansinstructeur. Na deze warming-up op sfeervolle muziek verschenen de deelnemers opgewarmd aan de start.

Rennen voor het goede doel
De studenten lopen niet voor niets, hun opbrengst gaat naar de organisatie ‘Out of Area’. Deze stichting zet zich in voor mensen in gebieden waar dat hard nodig is. Door het aanbieden van educatieve activiteiten en het opknappen van o.a. scholen, jeugdcentra, kinderdagverblijven, ziekenhuizen en instellingen voor mensen met een beperking verbeteren zij de leefbaarheid in die gebieden. In totaal hebben de lopers € 2.687 opgehaald.

De tijden
Er werden ook een aantal mooie tijden genoteerd. Bij de vmbo leerlingen liep het snelste meisje 27.30 minuten en zette de snelste jongen een tijd van 22.20 minuten neer. Bij de 10 km waren de snelste tijden bij de vrouwen 53.40 minuten en bij de mannen 39.03 minuten.