Rotterdam,
17
april
2018
|
11:18
Europe/Amsterdam

12e editie Albeda prestatieloop weer groot succes

Op donderdag 12 april hebben de studenten van Albeda Sportcollege zich weer letterlijk in het zweet gewerkt tijdens de 12e editie van de Albeda prestatieloop. De prestatieloop vond plaats op en rondom het sportterrein van voetbalclub BVCB en het Lage Bergse Bos.

Alle studenten en docenten van Albeda Sportcollege waren actief betrokken bij het evenement. Als deelnemer aan de loop, als begeleider of met een specifieke opdracht. het geven van massages voor de loop, EHBO, waterposten bemensen, bemannen van de inschrijftafels, finishregistratie, aanbrengen van de wegwijzers etc.

Zo’n 350 vmbo-leerlingen hadden zich op het sportterrein verzameld voor de 5 km loop. Het betreft hier uitsluitend leerlingen uit sportklassen en/of sportieve van de vmbo scholen. Ongeveer 400 Albedastudenten, –docenten en externe genodigden liepen de 10 km.

Warming up door studenten Dansinstructeur
Voorafgaand aan de loop werd gestart met een warming-up. Deze werd verzorgd door de studenten van de opleiding Dansintructeur. Na deze warming-up op opzwepende muziek verschenen de deelnemers lekker opgewarmd aan de start.

Rennen voor het goede doel
De studenten lopen niet voor niets, hun opbrengst gaat naar het Roparunteam ‘Geen Getrut’. In totaal hebben de studenten € 2.513,85 opgehaald.

De tijden
Er werden ook een aantal mooie tijden genoteerd. Bij de vmbo leerlingen liep het snelste meisje 28.54 minuten en zette de snelste jongen een tijd van 21 minuten neer. Bij de 10 km waren de snelste tijden bij de vrouwen 47,10 minuten en bij de mannen 38.19 minuten.