Rotterdam,
17
juni
2021
|
13:56
Europe/Amsterdam

11 stralende inwoners Goeree behalen bij Albeda diploma voor taalcursus NT2

Op 16 juni hebben 11 inwoners van Goeree-Overflakkee vol trots hun diploma NT2 (Nederlands als tweede taal) ontvangen. In het bijzijn van wethouder Bruggeman, wethouder Sociaal domein, Welzijn, Cultuur en Leerbaarheid zijn de eerste officiële diploma’s door Albeda uitgereikt. Ondanks dat de lessen in verband met corona online werden gegeven, hebben de cursisten het heel goed gedaan.

Lezen, schrijven, luisteren en spreken

Albeda Startcollege, Taal & Inburgering biedt in opdracht van de gemeente formele Educatie aan. Inwoners van Goeree Overflakkee, die Nederlands niet als moedertaal hebben, krijgen een avond in de week Nederlandse les. Er wordt les gegeven in niveaugroepen A1 en A2. Het examen omvat vier onderdelen: lezen, schrijven, luisteren en spreken. Als alle vier de onderdelen voldoende zijn, wordt het diploma behaald. Van de gediplomeerden zijn zes mensen gestart met een traject op een hoger niveau (B1). Deze groep krijgt twee ochtenden les en kan vervolgens Staatsexamen doen.

Diverse achtergronden

De inwoners van Goeree-Overflakkee hebben verschillende achtergronden. Zij komen onder andere uit Rusland, Oekraïne, Brazilië en Peru. De meeste mensen werken overdag en volgen op vrijwillige basis de lessen. In september is er nog een startmoment. Voor de deelnemers is de cursus gratis.

Meer informatie

Ga voor meer informatie over onze taalopleidingen en inburgeringcursussen naar albeda.nl/taal-inburgering.